Codemastersin myyntiluvut kertovat karua tarinaa: pelistudion lukemat kovalla pakkasella

23.11.2015

Autopeleistä tutun brittiläisen Codemaster-pelistudion edelliset tilikaudet ovat olleet murheellista luettavaa. Yrityksen myynti tippui kuluvana vuonna 46,8 miljoonasta 24,8 miljoonaan puntaan.  Käsittämättömän sukelluksen syyksi pelistudio kertoo sen, ettei studio ole päässyt uutukaiskonsolien maailmaan mukaan aivan niin kuin olisi pitänyt.

Ennen kaikkea tökkimistä on aiheuttanut studion kuuluisa  F1-pelisarja, joka ei ole pystynyt muuntautumaan Xbox Onen ja Playstation 4 -teknologiaraameihin tarpeeksi hyvin. Samoin Dirt-pelisarjan uutukaisosan lykkäämisellä on ollut vaikutuksensa myyntilukuihin.

Tiivistettynä Codemastersin tappiolukemaksi tulee siis tänä vuonna lähes 12 miljoona puntaa – vuosi sitten lukeman ollessa myös 3,6 miljoonan verran pakkasella.

Vaikka liikevaihto onkin sukellellut syvissä vesissä ja yritys ryvettynyt viime aikoina YT-neuvotteluissakin, pitää Codemastersin tuore toimitusjohtaja Frank Sagnier lippua pystyssä valoisamman tulevaisuuden puolesta: Codemastersilla on nimittäin aikeita laajentaa osaamistaan myös muun muassa mobiilipeleihin.

Lähde: Telegraph

Lisää luettavaa