Candy Crush Sagan tekijät yrittävät viedä elannon äitinsä kuolemaa kunnioittaneen pelintekijän suusta

Albert Ransom teki vuonna 2010 pelin nimeltä CandySwipe. Hän teki sen 62-vuotiaana leukemiaan kuolleen äitinsä muistoksi. Pelin läpäistyään ruudulle tulee teksti jossa kerrotaan, että peli on tehty ”kuolleen äitini Laylan muistoa kunnioittaen.” Hän rekisteröi pelinsä nimen samana vuonna. Hän opetteli koodaamaan äitinsä kuoltua, ja CandySwipe oli hänen ensimmäinen pelinsä. Se on myös hänen ainoa tuotoksensa, josta hän saa elantonsa.

Vuonna 2012 King.com julkaisi Candy Crush Sagan, josta tuli megahitti. Candy Crush Saga on selvä kopio CandySwipestä, kuten tämä sivu hyvin osoittaa. Viime kuussa King.com päätti rekisteröidä Candy Crusher -nimen – ja siinä samalla lakipykäliin nojaten pakottaa Ransomin luovuttamaan oikeudet CandySwipe-nimeen niin, että hän joutuisi muuttamaan pelinsä nimen. Tämä tietenkin veisi Ransomilta tulot lähes kokonaan, sillä ihmiset eivät enää tunnistaisi ja löytäisi peliä latauspaikoilta.

Erikoiseksi ja kuvottavaksi tapauksen tekee se, että King.com yksinkertaisesti osti toiselta yritykseltä Candy Crusher -nimen. Syynä tähän oli se, että Candy Crusher -nimi on rekisteröity jo vuonna 2004. Tätä lainreikää hyväksikäyttäen King.com yrittää nyt kieltää yksityistä indiepelintekijää käyttämästä jatkossa oman pelinsä nimeä – nimeä, joka on siis rekisteröity jo neljä vuotta sitten.

Ransomin mukaan tämä on King.comin kosto siitä, että hän piti kiinni CandySwipe-nimestä vuonna 2012 eikä luovuttanut Candy-sanan oikeuksia King.comille.

Lue Ransomin avoin kirje täältä.

Lisää luettavaa