Brittitutkimus: Call of Duty -pelaajat ovat konservatiiveja, The Sims -pelaajat tukevat työväenpuoluetta

Call of Duty -pelaajat ovat usein poliittiselta kannaltaan konservatiivisia.

Pelaamisen vaikutuksia tutkitaan paljon, mutta voivatko pelitottumukset ja -mieltymykset kertoa jotakin myös pelaajien poliittisista mielipiteistä?

Isossa-Britanniassa ilmestynyt tutkimus näyttäisi viittaavat tähän suuntaan. Asiasta uutisoivan GameZonen mukaan Call of Duty -pelien pelaajat ovat jopa kolme kertaa todennäköisemmin konservatiivisen politiikan kannalla. Tutkimuksen suoritti markkinointitutkimukseen erikoistunut yritys YouGov.

Samalla paljastui muidenkin pelaajakuntien poliittisia kantoja: The Sims -pelaajat kannattavat todennäköisimmin Työväenpuoluetta (The Labour Party), ja Grand Theft Auto V puolestaan oli kaikkein suosituin Yhdistyneen kuningaskunnan itsenäisyyspuolueen (UKIP) kannattajien joukossa.

Huomautettakoon, että emme ainakaan uutisen kirjoitushetkellä onnistuneet löytämään alkuperäistä tutkimusta YouGovin nettisivuilta, joten tiedot perustuvat ainoastaan GameZonen artikkeliin. Jutussa ei myöskään mainita, kuinka tiedot kerättiin tai kuinka laajasta otannasta oli kyse, joten tuloksiin kannattaa suhtautua varauksella.

Lisää luettavaa