Brittiläiset sanomalehdet syyttävät GTA-pelejä mellakoista – London Evening Standard sentään järkiystyi

10.08.2011

Lontoon mellakat jatkuvat nyt neljättä päivää, ja ne ovat levinneet myös Englannin pääkaupungin ulkopuolelle.

London Evening Standard julkaisi toissa päivänä otsikon, jossa syytti Grand Theft Auto -pelejä osasyylliseksi mellakoihin. Seuraavassa painoksessa lehti oli kuitenkin poistanut absurdit viittaukset siihen, että mellakointi olisi jollain tavalla GTA:n syytä.

Brittiläinen pelilehti Computer & Video Games kertoi, että muutos lehden linjassa ja sensaatiohakuisessa journalismissa tapahtui saarivaltakunnan pelilehtien ja -median painostuksen ansiosta.

Roskalehti Daily Mail ei silti ole luopunut sensaatiolinjastaan: lehden mukaan lontoolainen poliisi (jonka nimeä tai henkilöllisyyttä lehti ei tietenkään ole viitsinyt ottaa selville) kertoi, kuinka hänen lapsuudessaan lapset pelasivat Pac-Mania ja leikkivät käpylehmillä, kun taas tätä nykyä lapset ottavat käyttäytymiseensä mallia Grand Theft Autoista.

Miksi vanhemmat sitten antavat lastensa pelata K18-leimalla varustettua peliä? Jaa-a, siihen Daily Fail -nimelläkin tunnettu lehti ei ota kantaa, kunhan vain roiskii menemään myyntilukujen toivossa. Myös kysymys siitä, miten ihmeessä mellakoivat lapset ovat yöllä rikkomassa ikkunoita ja ryöstämässä liikkeitä on Daily Mailille liian haasteellinen.

Asiasta kertoi Gamepolitics.

(Keskustele uutisesta)

Lisää luettavaa