Pelaaja kritisoi peliä tökerön seksuaalisesta voittoposeerauksesta – Blizzard kuuli kritiikin ja muokkaa peliä

29.03.2016

Blizzard on selvästi yhtiö, joka kuuntelee pelaajiaan. Muuan toukokuussa ilmestyvään Overwatchiin perehtynyt pelaaja ryhtyi nimittäin kritisoimaan erästä pelin yksityiskohtaa ja sai pelikehittäjät muuttamaan sen täysin.

Battle.netin foorumin keskustelija Fipps avasi sivustolla keskustelun, jossa hän kritisoi pelihahmo Tracerin yhtä voittoposeerausta. Fipps kehuu postauksessaan Overwatchin monipuolisia naishahmoja, mutta pitää Tracerin ”Over the Shoulder” -poseerausta ongelmallisena. Fippsin mukaan poseeraus ei sovi Tracerin persoonaan ja tekee hahmosta ”mitäänsanomattoman seksisymbolin”.

”Tämä poseeraus sanoo pelaajakunnalle, että meillä on näitä hienoja, monipuolisia hahmoja, mutta millä tahansa hetkellä voimme alentaa heidät seksisymboleiksi tukeaksemme sijoitustamme”, Fipps kirjoittaa.

Fipps korostaa kritiikissään, että seksuaalisuus ei tunnu määrittelevän Tracerin hahmoa, joten poseeraus ei sovi hänelle.

Destructoid kertookin nyt, että Blizzard on kuullut kritiikin ja päättänyt muuttaa Tracerin voittoposeerausta. Pelikehittäjä Jeff Kaplan kirjoittaa, etteivät kehittäjät olleet alunperinkään täysin tyytyväisiä asentoon, ja korostaa, että he näkivät siinä samoja ongelmia kuin Fipps. Kaplan kuitenkin huomauttaa, etteivät he tule poistamaan pelistä mitä tahansa vain siksi, että jollakulla on ongelma sen kanssa.

Näyttäisi kuitenkin siltä, että Fippsin kritiikki osui oikeaan paikkaan ja poseeraus tullaan muuttamaan. Uudesta poseerauksesta ei vielä ole tietoa, mutta tässä alla se närää herättänyt ”Over the Shoulder” -poseeraus.

Tracer pose

Lisää luettavaa