BioShock-kehittäjä paljasti tekevänsä uutta peliä, joka kuulostaa kovasti BioShockilta

Ken Levine työstää uutta, scifi-henkistä peliä.

BioShock-pelisarjan kehittäjä Ken Levine on paljastanut aivan ensimmäiset tiedonmuruset uudesta peliprojektistaan. Levine kertoi Joystiqin mukaan Twitterissä, että uusi peli on tosiaan tekeillä ja että hän vastaa mielellään kysymyksiin asiasta.

Seuranneesta keskustelusta paljastui ensinnäkin, että BioShock Infiniten seuraaja on scifi-henkinen peli, joka sijoittuu kokonaan uuteen universumiin. Uutta BioShockia ei siis ole tekeillä, mutta kovin paljon peli tulee tuskin edeltäjistään eroamaan.

Tällä hetkellä Levine uskoo pelistä tulevan ensimmäisen persoonan peli, jonka mittasuhteet tulevat olemaan suuret. Peli tulee BioShockin tapaan perustumaan vahvaan tarinankerrontaan ja pelielementteihin, joita voidaan toistuvasti yhdistellä uusilla tavoilla. Uusikin projekti kuulostaa siis erittäin paljon BioShockilta.

Peli on kuitenkin niin varhaisessa vaiheessa, että tämän vuoden E3-messuilla ei Levinen uutta lafkaa tulla näkemään. Peliä on työstetty vasta jonkin verran pelimoottorilla, ja paljon on vielä konseptitaiteen ja uutta ”passion-järjestelmää” havainnollistavan lautapelin asteella.

Irrational Gamesin raunioilta perustetulla firmalla ei myöskään ole vielä nimeä, mutta Levine on omien sanojensa mukaan hyvin lähellä nimen keksimistä.

Lisää luettavaa