Battlefield alamäessä? – Hardline vetää arvosteluissa pelisarjan pohjalukemia

Battlefield: Hardlinen arvostelut jäävät selvästi pelisarjan keskiarvon alle.

Battlefield: Hardline ilmestyy Euroopassa vasta huomenna, mutta Pohjois-Amerikan markkinoille peli julkaistiin jo eilen. Niinpä ensimmäiset arviot niin kriitkoilta kuin pelaajiltakin ovat jo linjoilla.

Hardlinen arvioiden perusteella täytyy todeta, että nyt ei hyvältä näytä. Kuten Gamespresso huomasi ensimmäisenä, on uutukaisen arvostelujen keskiarvo selvästi pelisarjan aiempia osia alempana.

Metacriticiin listattujen Hardlinen arvostelujen keskiarvo vaihtelee alustasta riippuen välillä 70-74. Esimerkiksi Battlefield 4:n keskiarvo on kymmenen pistettä suurempi, Battlefield 3:n jopa 89 ja vuonna 2005 ilmestyneen Battlefield 2:n peräti 91. Näihin verrattuna Hardline vetää selvästi sarjan pohjalukeamia.

Mistäpä peliä sitten kritisoidaan? – Monia kriitikoita näyttäisi vaivaavan se, ettei pelisarja ole uudistunut edellisen osan jälkeen tarpeeksi. Yritys tuoda Battlefield sotatantereelta kohti rikosdraamaa kuulostaa myös jääneen puolitiehen.

Metacriticin ensimmäiset pelaaja-arviot ovat vielä ärhäkämpiä, kuten yleensäkin heti julkaisupäivän jälkeen. Käyttäjäarvioiden keskiarvo tulee todennäköisesti nousemaan hieman, jahka pelistä pitäneet ehtivät arvosanansa antamaan.

Battlefield: Hardline ilmestyy huomenna 19. maaliskuuta PC:lle, sekä uuden ja vanhan sukupolven PlayStationille ja Xboxille.

Lisää luettavaa