Avaruusjärkäleen kehitysprosessissa suuria muutoksia – pelimoottori vaihtoon

26.12.2016

Jo useamman vuoden ajan työstetty avaruussimulaattori Star Citizen vaihdatuttaa pelimoottorinsa.

Pelisivusto Polygonin vastaanottamassa lehdistötiedotteessa pelin ohjaaja Chris Roberts vahvistaa yhtiön siirtyvän aiemmin käytetystä CryEngine-moottorista Amazonin kehittämän Lumberyardin pariin. Syyksi Roberts kertoo Cloud Imperium Gamesin ja verkkojätin jo pidemmän aikaa kestäneen yhteistyön, minkä lisäksi uuden pelimoottorin on raportoitu vastaavan paremmin tekijätiimin vaatimuksia.

Koska Lumberyard hyödyntää pääosin Crytekin pelimoottorista tuttua arkkitehtuuria, on moottorista toiseen siirtymisen kerrottu hoituneen ilman suurempia ongelmia. Star Citizenin ohella myös sen rinnalla kehitettävän Squadron 42 -yksinpelitilan on senkin kerrottu loikkaavan uuden pelimoottorin pariin. Ensimmäiset maistiaiset uuden moottorin pyörittämästä Star Citizenista voi saada viimeisimmän pelin alfa-testiversioon julkaistun päivityksen myötä.

Sekä Star Citizen että sen Squadron 42 -tarinatila ovat kumpikin kehitteillä Windows- ja Linux-tietokoneille. Tähän mennessä pelistä on voinut nauttia jatkuvasti laajennettavan alfa-testiversion muodossa.

 

 

 

 

Lisää luettavaa