Arma 3 – onko naisilla tilaa sotatantereella?

19.03.2013

Arma 3 -sotapeli on tällä hetkellä alpha-testauksessa, ja alpha-testauksen ajan pelaajat voivat kertoa mielipiteensä pelistä ja raportoida sen bugeista ja muista ongelmakohdista.

Eräs keskustelun alla oleva ongelma on siinä, salliako naispelaajille omat hahmonsa vai ei. Tällä hetkellä äänetystilanne on melko tasainen, mutta naisahahmojen puolustajat ovat tällä hetkellä lievässä enemmistössä. Tämä ei tietenkään takaa sitä, että naishahmoja peliin mukaan tulisi, mutta keskustelu käy silti kuumana.

Osa pelaajista perustelee naishahmojen puuttumista järkiperäisin syin: erään mielestä naissotilaita ei taistelukentille tarvita, sillä Arma 3:n taistelijat ovat Tier one -erikoisjoukkoja, joihin ei naisia mukaan huolita. Joidenkin mielestä taas ”pelaajat juoksisivat puolialastomina pitkin pelikenttiä nyt kun pelihahmojen vaatetusta voi vähentää.” Myös feministikortti on vedetty esiin.

Keskustelua pääset seuraamaan täältä. Huomioithan, että pelin kotisivut ovat tällä hetkellä jostain syystä kaatuneina, joten sivuille pääseminen saattaa kestää hetken.

Asiasta kertoi Gameranx.

Lisää luettavaa