Anna tämän olla totta – suuri pelifirma rekisteröi vanhojen klassikoiden remasterointiin viittaavia sivustoja

On joitain sellaisia pelejä, joita tekee mieli pelata lävitse aina uudestaan ja uudestaan, vaikka ne ovatkin vanhalla ja pölyttyneellä konsolilla. Shenmue 1 ja 2 ovat kaksi tällaista nimikettä.

Segan Dreamcastille ilmestyneet Shenmue 1 ja 2 ovat huhujen mukaan saamassa remasteroidut versiot. Huhu lähti liikkeelle siitä, että SEGA Europe rekisteröi itselleen nettisivut Shenmuehd.com, ShenmueRemastered.com ja SheMnUeGame.com. Vaikea sanoa, voisiko moinen rekisteröinti juuri muuhunkaan viitata. Tämän vuoden lopulle kaavailtua Shenmue 3:a täyttä häkää työstävä Yu Suzuki on aiemmin kertonut, että Sega omistaa vanhojen pelejen oikeudet ja on vastuussa mahdollisista uusioversioista.

Remasteroitujen Shenmue-pelien julkaiseminen tänä vuonna kuulostaisi fiksulta, sillä vuosikausia odotettu Shenmue 3 tulee lähempänä julkaisuaan varmasti keräämään melkoisen hypemyllyn, joka toimii samalla myös HD-versioiden markkinoijana.

Allekirjoittaneelle Tilt-toimittajalle kyseinen ”uutinen” on ainakin suuren suuri ilonaihe. Shenmue 1 ja 2 ovat erinomaisia pelejä ja onnistuvat nyt nousemaan korkealle odotetuimpien pelien listalle huolimatta vanhuudestaan.

Alla vielä äärimmäisen tyylikäs video Shenmuen maailmasta ja siitä kaikesta, mikä tekee pelistä yhden maailman parhaista.