GameXpo 2017: Hallitse kuningaskuntaa ja pidä salaisuutesi piilossa – kunnes laillistat salaisuutesi

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun opiskelijan debyyttituotos käsittelee humoristisella tavalla satukirjojen kliseitä ja sekoittaa siihen hurmaavasti homoteemoja.

04.11.2017

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelija Salli Loikkanen oli tullut GameXpoon esittelemään pelistudio Lizard Hazard Gamesin debyyttituotosta, jossa pelaaja heitetään vähintäänkin mielenkiintoisen haasteen eteen. Kuinka hallita konservatiivista satuyhteiskuntaa, jossa homous on kriminalisoitu ja pelihahmo itse kamppailee homoutensa kanssa?

Neljännen vuoden pelidesign-opiskelija sai alkuperäisen ajatuksen muutamaa vuotta aiemmin homojen oikeuksia korostavaa Game Jam -tapahtumaa varten, mutta pelin prototyyppi kasvoi ja kehittyi siihen pisteeseen, että Loikkanen päätti tehdä Your Royal Gaynesspelistään ihan kokonaisen kaupallisen projektin.

Game Jam -tapahtumat ovat siis pelinkehittäjien jammailusessioita, joissa on yleensä tarkoituksena luoda jokin peli rajatussa ajassa ja yleensä johonkin teemaan liittyen.

Halusin oikeastaan tehdä jotain satukirjatyyppistä ja homoteema napsahti siihen jotenkin todella hyvin”, Loikkanen kertoo.

Your Royal Gayness -peli yhdistelee Telltalen tarinavetoista päätöksentekoa ja valtakuntamanagerointia. Pelaaja voi käskyttää kolmea neuvonantajaansa kerryttämään poliittista kapitaalia, vahvistamaan valtakunnan sotajoukkoja, keräämään verorahoja tai piristämään kansalaisten mietteitä. Samalla pelaaja voi säätää valtakuntaan uusia lakeja, joista jokaisessa on omat hyvät ja huonot puolensa. Humoristisiin tilanteisiin pelaaja joutuu, kun naapurivaltakuntien kauniit ja naimattomat prinsessat tulevat naittamaan itseään prinssille, eikä prinssin homous saa tietenkään tulla julki. Yksi päätavoitteista onkin homouden laillistaminen ja lopulta homoavioliittojen hyväksyttäminen.

Peli on toistaiseksi tulossa PC:lle, Linuxille ja Macille, mutta mahdollista tablettiporttausta harkitaan Loikkasen mukaan. ”Puhelimen näyttö on liian pieni, kun pelissä on kuitenkin niin paljon tekstiä.” Peli sai hyvin innostuneen vastaanoton Steam Greenlightissa.

Your Royal Gayness käväisi myös Kickstarterin puolella, missä peli tavoitteli 5 500 dollarin rahoitusta ja onnistui haravoimaan 7 040 dollaria 364 tukijalta. ”Onnistuminen oli kyllä todella työn ja tuskan takana, mutta saimme muutaman stretch goalinkin saavutettua, josta pitää olla ylpeä. Koska väännämme peliä kasaan pienellä, koulukavereista koostuvalla tiimillä, niin pystymme hyvin jakamaan työtaakkaa ja tulevia tuloja”, Loikkanen maalailee. Kickstarter-rahoitus on käytetty Loikkasen mukaan muutaman freelancer-käsikirjoittajan ja -muusikon palveluksiin.

Your Royal Gayness on tulossa tämän vuoden loppuun mennessä julkaisuun.

 

Lisää luettavaa