Toimittaja: Ria Ahlström

Jyväskylästä synkkään avaruusdystopiaan – haastattelussa Deep Sky Derelictsin kehittäjä

Jyväskylässä perustetulla Snowhound Gamesilla on työn alla yrityksen ensimmäinen PC-julkaisu. Hardcore-pelaajille suunnattu Deep Sky Derelicts sisältää uniikin kombinaation vuoropohjaista strategiaa, taktista kamppailua keräilykorttien avulla sekä muita klassisten roolipelien elementtejä. Haastattelimme Snowhoundin toimitusjohtajaa ja yhtä pelin kehittäjistä, Dmytro Zhovtobryukhia.

Tajunnanräjäyttävä psykologinen VR-trilleri – katsauksessa Transference

Transference on Ubisoftin ja amerikkalaisen elokuvatuotantoyhtiö SpectreVisionin yhteistyössä kehittämä VR-kauhupeli. Elokuvaa ja peliä toisiinsa sekoittavan psykologisen trillerin on tarkoitus valmistua keväällä 2018. Tiltin toimitus pääsi Gamescomissa testaamaan varsinaisen pelin taustatarinaan liittyvää demoa nähden samalla pienen vilauksen tulevista karmivista hetkistä.

Nostalginen kuningas koskettaa ja koukuttaa – arvostelussa Kings Questin episodit IV: Snow Place Like Home ja V: The Good Knight

The Odd Gentlemenin ja Sierra Entertainmentin seikkailupeliklassikko King’s Questin uusi tuleminen huipentuu kahden viimeisen episodin myötä. Uuden tarinan lisäksi tarjolla on myös runsaasti nostalgiarypäyksiä jo 80-luvulla alkunsa saaneesta sarjasta. Elämän syvät tunne-elämykset on osattu kietoa tarinaan sisälle niin aitoina, että juoni muuttuu tunteiksi ja tekniikka todellisuudeksi.

Vaikeuksien kautta voittoon – arvostelussa Civilization VI

Syvempi sukellus Civilization VI:een osoittaa oikeaksi lokakuisen pikakatsauksen: valtataistelu valloittaa myös pelikentällä. Lukuisat erilaiset mahdollisuudet varmistaa maailman johtajuus omiin näppäimiin kutsuvat kokeilemaan eri ratkaisuvaihtoehtoja yhä uudelleen. Erityisesti diplomatian keinojen lisääminen ilahduttaa älyllisiä haasteita kaipaavaa pelaajaa. Civilization-sarjan aikaisemmat osat ovat myyneet kymmeniä miljoonia kappaleita maailmanlaajuisesti, joten uutuudelta odottavat varmasti paljon sekä pelin tuottanut Firaxis että fanit. Uudistukset ovat epäilemättä nostaneet Civilizationin jälleen uudelle tasolle, mutta vasta aika näyttää, nousevatko myös myyntilukemat samassa suhteessa.

Menneisyytensä vanki – Arvostelussa World of Warcraft: Legion

Kenties kaikkien aikojen suosituin verkkoroolipeli World of Warcraft sai elokuussa jo kuudennen jatko-osan, Legionin. World of Warcraft julkaistiin vuonna 2004, mutta sarjan historia ulottuu aina 90-luvulle asti samaan mailmaan sijoittuvien yksinpelien kautta. Warcraft-universumiin sisältyy lukuisia pelejä, kymmeniä kirjoja, sekä viimeisimpänä uutuutena tänä vuonna ilmestynyt elokuva. Koko brändin lippulaivaksi kasvanut World of Warcraft on maailmanlaajuisesti ehdottomasti yksi tunnetuimmista online-peleistä. Vanha menestys ei kuitenkaan enää yksin riitä nostamaan uusinta jatko-osaa huipulle.