StreamCamin myyntipuheissa nostetaan esille erityisesti täysteräväpiirtoinen kuvanlaatu, älykkäät säätöominaisuudet sekä mahdollisuus pystykuvaukseen. Käyttöönotto on naurettavan helppoa: piuha kiinni koneeseen ja yksinkertaisimmillaan asennustyö on sillä selvä. Toki kannattaa huomioida, että johdossa on USB-C-liitin, joka ei yleisyydestään huolimatta vielä välttämättä napsahda suoraan kiinni kaikkiin tietokoneisiin. Logitechin oman ohjelmiston saa ladattua heidän sivuiltaan, mutta hätätilanteessa pärjää ilmankin.
Paketissa tulee mukana kaksi kiinnikettä, joilla kameran voi sijoittaa haluamallaan tavalla työpöydälle tai näytön reunaan. Toinen kiinnike on tarkoitettu kiinnitettäväksi näyttöön, ja sitä voi sekä kallistaa että panoroida, joten kuvakulman saa varmasti viilattua kohdilleen. Lisäkiinnikkeen sen sijaan voi ruuvata kiinni perusmallisiin kolmijalkoihin, jolloin sijoittelua voi halutessaan säätää vieläkin enemmän. Kamera napsahtaa pidikkeisiin ja niistä irti sekä pysty- että vaaka-asennossa luontevasti ilman turhautumista. Ainoa miinus fyysisissä ominaisuuksissa on kiinteän johdon pituus (1,5m), joka isommissa työpöytäasetelmissa jää helposti karvan verran liian lyhyeksi.
Kilpailijoistaan Logitech StreamCam erottuu erityisesti pystykuvausmahdollisuutensa ansiosta. Logitechin omaa Capture-ohjelmaa käyttäessä järjestelmä myös tunnistaa miten päin kamera on asetettu, joten kuvanlähde kääntyy pystysuuntaiseksi tarvittaessa itsestään. Kuvatarkkuus on sekä vaaka- että pystyasennossa kuvatessa korkeimmillaan täysteräväpiirtoa eli 1080p, kun taas kuvataajuus yltää parhaimmillaan 60 kuvaan sekunnissa. Asetusten ja ominaisuuksien suhteen pystykuvaus ei eroa vaakakuvauksesta mitenkään, mutta toki kuvan asettelun sekä rajauksen suhteen erot ovat huomattavat. Ensisijaisesti pystykuvaus lienee suunniteltu sisällöntuottamiseen esimerkiksi YouTuben ja Instagramin ”tarinoihin”, joita usein katsellaan mobiililaitteelta pystysuunnassa. Näiden ulkopuolella pystykuvalle on hankala keksiä sellaisia käyttötarkoituksia, joissa siitä olisi erityisesti etua, mikä jättääkin ominaisuuden laajemman käyttötarpeen vähintäänkin kyseenalaiseksi.
Logitechin oma tallennusohjelma, Logitech Capture, tarjoaa käyttäjälle pääsyn kameran tarkempiin säätöihin sekä mahdollisuuden tallentaa ja striimata sen avulla. Logitech Capture itsessään on intuitiivinen ja helppokäyttöinen eikä täten vaadi satojen sivujen manuaalien läpikäymistä toimiakseen. Ohjelmassa on mahdollista tallentaa kahdesta kuvanlähteestä, joten se sopii luontevasti esimerkiksi webinaarien tai pelistriimien tekoon. StreamCamissa on sisäänrakennettuna kaksi mikrofonia, jotka nauhoittavat puheen moitteetta myös hieman kauempaa. Ääni on mahdollista tallentaa sekä monona että stereona, minkä lisäksi ohjelmalla voi näpertää mikrofonin herkkyyttä. Sen yksityiskohtaisempia äänisäätöjä ei valitettavasti ole tarjolla.
Kuvanlaadun suhteen asetuksista on saatavilla kaikki yleisimmät, kuten kuvataajuus, resoluutio, tarkennus ja valkotasapaino. Ohjelmassa on myös mahdollisuus käyttää älykästä automaattirajausta, joka seuraa pään liikkeitä sekä siirtää kuvan rajausta sen mukaisesti. Tämän lisäksi tarjolla on joitain valmiita kuvasuodattimia sekä yksinkertainen työkalu, jolla kuvan päälle saa lisättyä tekstiä. Harmillisesti yhtään vaativammalle tekijälle ominaisuudet sekä säätövarat jäävät kuitenkin hieman ohuiksi. Kamera itsessään on optimoitu Open Broadcaster Software (OBS)-, XSplit- ja Streamlabs-ohjelmistoille, joten monimutkaisempia säätöjä kaipaaville vaihtoehtoja on onneksi tarjolla. Logitechin oma ohjelma on kuitenkin yksinkertaisempiin tarpeisiin oikein pätevä, ja esimerkiksi striimausta vasta aloitteleville erittäin hyvä tapa tutustua videotuotannon maailmaan. Erityiset lisäpisteet Logitech Capture saa selkeydestään ja johdonmukaisuudestaan, sillä käyttöönotto on todella vaivatonta ilman aiempaa kokemustakin.
Testikäytössä StreamCam toimii moitteetta niin videopuheluissa kuin pelistriimauksessakin. Kuvanlaatu on tasaisen laadukas sekä live-lähetyksessä että lokaalisti tallentaessakin, eikä Logitechin tuotteelta vähempää voi odottaakaan. Näppärät kiinnikkeet antavat mukavasti erilaisia mahdollisuuksia kuvakulmien sekä asettelujen säätämiseen. Myös Logitechin oma ohjelmisto toimii erittäin hyvin. Ainoa todellinen huono puoli kamerassa on sen hinta, joka on saman tarkkuustason webkameroihin verrattuna jokseenkin korkea. Jos pystykuvausominaisuudelle tai älykkäälle automaattirajaukselle ei ole suurta tarvetta, niin edullisemmallakin versiolla pärjännee oikein hyvin. Vaihtoehtoisesti kannattaa sijoittaa kameraan vielä hieman enemmän ja hypätä suoraan 4K-laatuun. Muuten StreamCam on kuitenkin oikein pätevä ratkaisu kaikenlaisiin suoratoistotarpeisiin.
Logitech StreamCam kustantaa noin 160€. Sitä on saatavilla sekä mustana että valkoisena.