Tarkasti eritelty aperitiivi – arvostelussa Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered (Xbox One)

Nimi ei tunnetusti pahenna miestä. Näppärän kasvonkohotuksen kokenut Modern Warfare -trilogian toinen ja monesta suunnasta myös sarjan parhaaksi kutsuttu räiskintäeepos on palannut kampanjan muodossa. Tarinan koluaminen on vain sirpale kokonaisuudesta, mutta oi kuinka kaunis sirpale se onkaan.

19.05.2020

Vuosi on 2009 ja kalenteri näytti prikulleen marraskuun kymmenettä päivää. Kouvolan erään ammattikoulun luokkahuoneessa käy lähes neuroottinen puheensorina. Oppilaiden keskuudessa kiihkoutuu malttamaton odotus, sillä kyseisenä päivänä koettiin odotettu pelijulkaisu. Call of Duty: Modern Warfare 2 oli nähnyt päivänvalon, eikä jengi malttanut odottaa koulupäivän päättymistä. Kotiinsa päästyään edellä mainittujen opiskelijoiden joukossa moni iski konsolinsa käyntiin ja loppuviikon aikataulu oli valmis.

Muisto tästä päivästä heräsi välittömästi mieleeni remasteroidun version alkuvideota katsellessa. Vaikka en varsinaisesti ole vielä mikään vanhus, pystyin silti tuntemaan tiettyä nostalgiamaista vivahdetta introilun aikana. Vaikka Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered ei olekaan räiskintärintaman uusi haastaja, se koskettaa varmasti monia alkuperäisen teoksen pelureita.

Uusioversion kasvonkohotuksen takana lymyilee Raven Software, joka suoriutui myös vuonna 2016 julkaistun Call of Duty: Modern Warfare Remasteredin ehostuksesta erittäin positiivisin arvosanoin. Trilogian kakkososan päivitys pyörii edeltäjänsä tavoin tutulla moottorilla, joka tarjoaa vallan maistuvaa korva- ja silmäkarkkia. Ensimmäisestä remasteroidusta CoDista kuitenkin poiketen MW2R tukee ainakin Xbox One X:llä 1620p-resoluutiota, kun edeltäjä ei yltänyt 1080p:stä pidemmälle. Ruudunpäivitys on edelleen ehtaa Call of Dutyä sen pyöriessä sulavasti kuudessakymmenessä. Äänimaailmaa on myös paranneltu, mutta tästä tulee myös sakkoja. Suurin osa aseiden äänistä on nimittäin napsaistu suoraan Modern Warfare Remasteredin malleista, mikä aiheuttaa etenkin itseni kaltaiselle aseinnostelijalle harmaita hiuksia. Räiskintäpelien parissa pyrin yleensä opettelemaan tunnistamaan vastustajan tuliluikun laukaisujen perusteella, joten Modern Warfare 2 Campaign Remastered aiheuttaa hämmennystä, vaikka paketti ei moninpeliä sisälläkkään.

Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remasteredissa ei tosiaankaan nähdä verkkokahinointeja tai Spec Ops -lisätehtäviä. Monen kuluttajan kohdalla tämä taatusti aiheuttaa närää, mutta uskallan hyvinkin varmana spekuloida puuttuvan sisällön saapuvan tulevaisuudessa. Eihän alkuperäisenkään Call of Duty: Modern Warfare Remasteredin pitänyt koskaan tulla erillisjulkaisuun, mutta kuinka kävikään. Arvailusta huolimatta Modern Warfare 2:n kampanjalle on tehty hyvää jälkeä. Huolittelun takaa tunnistaa alkuperäisen pelattavuuden ensimetreillä, joten pelaaminen tulee selkärangasta. Taistelueepoksen tarina on vanhaa tuttua, jota toimituksemme Ville pui jo laajemmin PlayStation 4 -version arvostelussa. Teoksen mahtipontinen “badass-motherf*ckery” ja toiminta herättäisi Michael Baynkin ohjaustyylin uusin sfääreihin, kuten miekkonen osuvasti virkkoi.

Huhumyllyistä huolimatta Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remasteredin julkaisu tapahtui suorastaan varkaan lailla. Perinteisen ennakkohaippailun sijaan Activision käytännössä vain pudotti teoksen ensin yksinoikeudella PlayStation 4:n omistajille ja kuukautta myöhemmin myös PC:lle sekä Xbox Onelle. Tempaus oli ainakin omalla kohdalla erittäin tehokas, sillä yllätys nostatti hankintahaluja pitkäveteistä odottelua tehokkaammin. MW2R:n ennakkotilaajia lahjottiin myös lisäkilkkeillä supersuositun vuoden 2019 Call of Duty: Modern Warfaren moninpeli- ja Warzone-sektorille.

Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered on tervetullut joskaan ei niin sanotusti välttämätön remasterointi. Monelle on luvassa suorastaan nostalgianhuuruinen sekä ehostettu reissu räjähdysten ja virtuaalisten kokovaippaluotien viuhuessa korvien vierestä. Vaikka en ole virallisesti ennustaja, uskaltaisin melkein luvata moninpelin sekä Spec Opsin saapuvan tulevaisuudessa. Activision luonnollisesti pitää rahasta, jota edellä mainitut suorastaan printtaavat. Itse nautin puutoksista huolimatta remasteroidun kampanjan koluamisesta kaikkien näiden vuosien jälkeen, ja nousipa lopputekstienkin aikana kasvoilleni “jonnellinen” hymy. Kiitos Activision.

Saatavilla: PC, PlayStation 4, PlayStation 4 Pro, Xbox One, Xbox One X (testattu)
Ikäraja: PEGI 18 (väkivalta, kielenkäyttö)

Jarkko alkoi käyttämään kovia keinoja turvavälien säilyttämiseksi.

Lisää luettavaa