Prison Break: The Conspiracy

12.04.2010

Suomessakin suosiota kerääneen Pako-televisiosarjan pohjalta tehty peli on vihdoin julkaistu. Tämä uutukainen tunnetaan nimellä Prison Break: The Conspiracy, ja sen tapahtumat sijoittuvat samalle aikajanalle TV-sarjan ensimmäisen tuotantokauden kanssa. Tapahtumia vain katsotaan eri perspektiivistä. Näin ollen ei haittaa, vaikka TV-sarja olisi tullut tutuksi – pelin tarina tarjoaa jotain uutta. Valitettavasti keskitasoa heikompi toteutus ja C-luokan elokuvasta repäisty juoni tuhoavat pelikokemuksen.

Prison Break: The Conspiracyn päähenkilönä nähdään Tom Paxton, vartavasten tätä peliä varten suunniteltu hahmo. Tämä ”The Companyn” palkkalistoilta löytyvä jantteri lähetetään Fox Riverin vankilaan varmistamaan, että presidentin veljen murhasta lavastettu Lincoln Burrows tulee kohtaamaan loppunsa sähkötuolissa. TV-sarjaa katsoneet voivat kysyä, miksi peliin on luotu täysin uusi hahmo, eikä keskipisteeksi ole otettu jo aiemmin tutuksi tullutta henkilöä. Syynä tähän lienee joko haluttomuus suunnitella kokonaan uutta tarinaa tai TV-sarjan näyttelijöiden vähäinen kiinnostus videopelinäyttelemistä kohtaan. Suuri osa televisiosta tutuista näyttelijöistä on kyllä lainannut äänensä virtuaaliselle kopiolleen, mutta näyttelijänsuoritukset eivät varsinaisesti häikäise.

Huonon tarinan kanssa voisi vielä elää, mutta kun pelattavuuskin on heikolla tasolla, tipahtaa Prison Break auttamatta huonojen lisenssipelien kategoriaan. Vankilassa kaikki tuntuvat olevan idiootteja ja seikkailu muodostuu lähinnä tappeluista ja hiippailukohtauksista. Rystysjenkka on toteutettu todella ala-arvoisesti. Palaajalla on kaksi hyökkäystä sekä torjunta- ja liikkumismahdollisuudet. Komboja ei ole, eikä mitään muutakaan mielenkiintoista. Usein valitetaan, että pelin jokin osa-alue on yksitoikkoinen, mutta Prison Breakin tappelut… huh huh!

Hiippailuelementit toimivat ehkä hitusen paremmin. Kontrollien suhteen ei ole suuria ongelmia, mutta eteen tulevat haasteet tuntuvat kovin keinotekoisilta, eikä järkeilyä juuri tarvita. Jälleen kerran – tylsää on.

Prison Break: The Conspiracystä on vaikea keksiä hirveästi hyvää sanottavaa. Nappien hakkaamista tai niiden oikea-aikaista painelua edellyttävät äkkitilanteet onnistuvat paikoin luomaan tunnelmaa, mutta muuten peli lilluu syvällä suossa. Se on pelillisesti, juonellisesti ja teknisesti heikko esitys.

PÄÄSTÖTODISTUS
TV-SARJAN KÄÄNNÖS PELIKSI EI ONNISTUNUT

– MIKKO MATILAINEN

Lisää luettavaa