Pikmin 2

Pikmin 2 jatkaa tarkalleen siitä mihin ensimmäinen osa jäi. Kapteeni Olimar on palannut turvallisesti kotipuoleen, mutta joutuu yllätyksekseen palaamaan Pikminien planeetalle saman tien. Olimarin firma on joutunut konkurssiin ja ainoana vaihtoehtona velanmaksuun on Pikmin-planeetan aarteet. Tällä kertaa ei tarvitse toimia yksin, vaan avaruuskapteenia avittaa kollega Louie.

Kahden hahmon käyttäminen tuo uusia mahdollisuuksia tehokkaaseen tutkiskeluun. Kun Pikminit jakaa useampaan ryhmään, voi suurtakin aluetta tarkastella monesta paikasta samaan aikaan. Vaihtelua pelkkään maanpäälliseen aarteenetsintään tuovat haasteelliset luolastot, joiden alimmissa kerroksissa lymyävät jättimäiset pomo-otukset.

Kuten ensimmäinenkin osa, myös Pikmin 2 ilmestyi ensin Gamecubelle. Molemmat pelit kuuluvat Nintendon New Play Control -sarjaan, joka herättää vanhoja pelejä uudelleen henkiin Wii-ohjauksella maustettuna. Pikminissä Wii-ohjaus ei tunnu ihan tarpeelliselta, mutta osoitteluominaisuudet korvaavat hyvin Gamecuben toisen tatin. Pikminien ohjaaminen on helppoa, eikä siihen tarvita edes ohjaimen ravistelua.

Ensimmäiseen osaan nähden Pikmin 2 tarjoaa paljon uutta. Ehkäpä tärkein uudistus on aikarajan poistaminen. Planeettaa voi nyt tutkia rauhassa ja vanhoja paikkoja voi koluta ilman pelkoa ajan loppumisesta. Kaksinpeliä voi pelata joko kaverin kanssa kimpassa haasteita ratkoen tai taistelutilassa nokat vastakkain. Pelin läpäisyn jälkeen haastetila tarjoaa sopivan lyhyitä pikkukenttiä pähkäiltäväksi.

Grafiikkaa ei ole pahemmin päivitetty Gamecube-versiosta ja Pikmin-maailma voisikin näyttää paljon paremmalta. Onneksi musiikki ja Pikminien vikinä luovat hauskan seikkailutunnelman. Grafiikka ei onneksi näyttele pelissä pääosaa, vaan pelattavuus, hauskuus ja sisältö kokonaisuudessaan tekevät pelistä hyvän.

Kaiken kaikkiaan Pikmin 2 on edeltäjäänsä paljon parempi peli, mutta tälläkään kertaa Gamecube-version omistavien ei kannata vaivautua ostamaan peliä uudestaan. Ne, joilta Pikmin jäi aikaisemmin hankkimatta, voivat hyvillä mielin tutustua uusintaversioon – etenkin kun New Play Control -versiot eivät edes maksa yhtä paljon kuin normaalit Wii-pelit. Vaikka peli on vanha, se on kestänyt ajan hammasta yllättävän hyvin.

PÄÄSTÖTODISTUS
Vanha peli on vieläkin hyvä