Pandoras Tower

16.05.2012

Pandora’s Tower on toimintaroolipeli, jossa päähenkilö Aeron yrittää pelastaa tyttöystävänsä Elenan hirmuiselta kiroukselta. Tyttö on kovaa vauhtia muuttumassa hirviöksi, ja ainoa pelastus on salaperäisissä torneissa lymyävät hirviöt. Hirviöiden lihaa popsimalla Elena voi hidastaa kirousta, mutta lopulliseen tervehtymiseen tarvitaan kolmentoista pomohirviön sisäfileet.

Muuttumisprosessi on keskeinen osa pelimekaniikkaa. Luolastoja kolutessa täytyy jatkuvasti pitää silmällä
mittaria, joka kertoo kuinka kauan Elenalla on elinaikaa jäljellä. Tytön hoivaaminen on kuin takavuosien Tamagotchin hoitamista. Hirviölihan lisäksi häntä voi lahjoa hyödykkeillä, kuten marjoilla ja vaikkapa kukkasilla. Liehittely vahvistaa parisuhdetta, eikä kiitoksena ole
pelkkä kaunis hymy. Tyytyväinen tyttö saattaa esimerkiksi leipoa sankarille kakun.

Kämppä toimii pelissä tukikohtana, jossa hempeilyn lisäksi ostetaan ja nikkaroidaan uusia varusteita sekä esineitä. Esineralliin on lisätty yksi täysin tarpeeton ominaisuus. Jokainen esine parannusliemistä aseisiin voi hajota taistelussa. Seikkailu ottaa turhaa takapakkia arvaamattomien varusteiden takia.

Matka kunkin pääjehun luokse on täynnä kiivasta taistoa, sekä pulmien ratkomista. Aseen lisäksi sankarilla on monikäyttöinen ketju. Ketjun ominaisuuksia hyödynnetään
niin taistelussa, kuin pulmien ratkonnassakin. Ketju taipuu kikkoihin, kuten kahden vihollisen kietomiseen toisiinsa, sekä pienempien pirulaisten linkoamiseen. Sitomisleikit tuovat puhtia muuten arkiseen taistelusysteemiin.

Ketjulla ratkotaan valtaosa luolastojen pulmista. Zeldoista lainatuissa aivopähkinöissä vedetään laatikoita ja aktivoidaan kytkimiä. Ketju venyisi varmasti luovempaankin ongelmanratkontaan. Onkin sääli, ettei sen potentiaalia ole hyödynnetty täysimittaisesti.

Pandora’s Tower on toimintaroolipeli niille jotka sellaisesta pitävät. Lisäpisteet peli kerää hyvästä ääniraidasta. Oopperamusiikki toimii videopeleissä harvoin näin hyvin.

TESTATTU
Wii

ARVOSTELIJA
Kalle Eskelinen

PÄÄSTÖTODISTUS
Tamagotchi-elementillä maustettu toimintaroolipeli

Lisää luettavaa