Flipperin vastaisku – arvostelussa Star Wars Pinball

Luken treenipallo jää selväksi kakkoseksi, kun Zen Studios vyöryttää Switchille sellaisen pallorallin, että hermot on syytä virittää äärimmilleen.

23.09.2019

Niin eriskummallista kuin se nykyisessä Disney-vyöryssä onkin, Switchille ei tähän hätään ole vielä ehtinyt ensimmäistäkään Tähtien sodan lisenssillä ratsastavaa teosta. Mikäli jedihampaan kolotus on tuntunut tuskaiselta, puutokseen tarjotaan viimein lääkettä. Ei, valosapelit eivät perinteiseen tapaan vieläkään heilu, mutta aistit on syytä virittää sitäkin tiukemmalle. Star Wars Pinball tarjoaa nimittäin kaukaisen galaksin kaikki herkut flipperiksi muutettuna.

Star Wars Pinball sisältää 19 pöytää, jotka kattavat Tähtien sota -saagan kaikki vaiheet. Mukana on elokuvien ohella myös animaatioseikkailuja, joten jokaiselle on varmasti tarjolla riittävästi sisältöä. Kaiken kukkuraksi pöydät on tehty todella huolella ja yksityiskohtaisesti. Siinä missä fyysisen pöydän niksit käyvät selväksi yleensä parissa pelissä, virtuaalialustalla piilotettuja jujua paljastuu vielä pidemmänkin ajan jälkeen. Ehtoja flippereitä tahkoavat saattavat nyrpistää nenäänsä virtuaalimaailman tarjonnalle, mutta Star Wars -fanit pomppivat X-Wingien paikalle lentäessä tasajalkaa.

Switchin flipperitulokas tuo tarjolle kattavan pöytävalikoiman lisäksi myös liudan erilaista tahkottavaa, eikä vaihtoehdoista mikään osoittaudu banthanruuaksi. Career-tilassa pelaaja pomputtelee palloja pistepottien toivossa erilaisissa haasteissa, joihin lukeutuvat niin aikarajat kuin muutkin häiriötekijät. Hyvistä suorituksista tienattavia tähtiä kerää mielellään santsipallottelunkin verran. Tila antaa mainion verukkeen kaikkien pöytien läpikäynnille.

Toinen mukava lisäys on sinänsä simppeli Galactic Struggle, jossa valitaan Voiman valoisan ja pimeän puolen väliltä. Omat pistepotit pamahtavat oman valinnan sarakkeeseen, minkä jälkeen voidaankin verrata sitä, onko flipperi tuonut tasapainon Voimaan. Galaktisen väännön ohella taitojaan voi toki mitata turvallisissa perustiloissa. Erityisesti turnausmoodi tarjoaa säätömahdollisuuksineen mukavaa lisätekemistä. Pelaajat voivat luoda omia skabojaan haluamillaan reunaehdoilla. Siitä vain siis mittelemään siitä, kuka saa pidettyä hermonsa parhaiten kurissa Kuolemantähden laserin ikeessä!

Switch on paperilla mitä parhain alusta näppärälle flipperipelille, sillä pallottelu maistuu niin kotisohvalla kuin matkan päälläkin. Ikävästi Zen Studiosin mielikuvitukselliset kartat alkavat kuitenkin olla pikkunäytöltä tihrustettuna turhankin monipuolisia. Tekijät ovat tiedostaneet yskän, sillä Switchin näytön voi onneksi asettaa myös pystysuoraan. Isolta ruudulta pelaaminen paljastuu silti huomattavasti mukavammaksi, vaikka sinänsä peli rullaa myös telakasta irrotettuna ilman minkäänlaista vaivaa. Mainio ruudunpäivitys ja värikkäät grafiikat kruunaavat visuaalisen kokonaisuuden. Muutamat leffoista irrotetut irtorepliikit kaipaisivat tosin kontekstistaan lähteneinä hitusen lisäintoa.

Star Wars Pinball on mitä erinomaisin flipperipaketti jokaiselle Tähtien sodasta tai pallorallista nauttivalle. Sen laaja pöytävalikoima ja mainio tekninen toteutus ovat omiaan niin lyhyille kuin pitkillekin palloralleille. Zen Studios hallitsee virtuaaliflippeiden markkinoida kuin Imperiumi konsanaan, mutta tällä laadulla ja pieteetillä tehtynä moisesta ylivertaisuudesta ei parane liiaksi motkottaa. Tämän parempaa flipperiä ei konsolimarkkinoilla ole saatavilla.

Saatavilla: Switch
Ikäraja: PEGI 12 (väkivalta, kielenkäyttö)

Kumipallona palkkionmetsästäjän luokse pompin ain’.

Lisää luettavaa