Devil May Cry HD Collection

18.05.2012

Uutta Devil May Cryta odotellessa on hyvä lämmitellä pelisarjan kolmen ensimmäisen osan kanssa. Capcom on silotellut alkuperäisen trilogian teräväpiirtografiikalla ja niputtanut pelit yksiin kansiin. Paketti kantaa nimeä Devil May Cry HD Collection.

Vaikka nimessä koreilee paremmasta grafiikasta vihjaileva kirjainyhdistelmä HD, ei peliltä kannata odottaa nykypelien tasoista ulkoasua. HD tarkoittaa tässä tapauksessa vain resoluution nostamista teräväpiirtostandardiin sekä pieniä muutoksia pelien hahmoihin. Kasvojenkohotusta kaipaisivat erityisesti osat yksi ja kaksi. Rujot tekstuurit harmittavat, sillä paikoin teräväpiirto onnistuu vain rumentamaan kokonaisuutta.

Devil May Cry HD Collection on epätasainen paketti. Nykypeleihin verratessa vain sarjan kolmas osa kestää vertailut samantyyppisiin toimintamätkeisiin. Ei ensimmäinen osakaan huono ole, mutta paikoin halpamainen vaikeustaso sekä selkeät suunnitteluvirheet heikentävät kokemusta. Pelin elämäsysteemi on aikansa elänyt ja aiheuttaa turhautumista. Tallennuspisteet on paikoin sijoitettu aivan liian pitkälle toisistaan. Game Overin kolahtaessa saattaa mennä kymmenien minuuttien pelisessio.

On vaikeustasossa tosin puolensakin; helpotus ja euforia valtaavat mielen, kun pomohirviö vihdoin kaatuu tatamiin. Vaikeustaso ei onnistu ykköspeliä täysin kepittämään. Tästä pitävät huolen mielenkiintoiset viholliset sekä veikeät pomohirviöt.

Devil May Cry 2 on kolmikon musta lammas. Vaikeustasoa on laskettu roimasti, jopa liikaa. Taisteluista uupuu tenho, sillä hirviöt ovat tummia möykkyjä. Pomotaistelutkin ovat ykköseen verrattuna pettymyksiä.

Kolmas osa on ehdottomasti paketin paras. Vaikeustaso tuntuu reilulta mutta ihan helpolla pelaaja ei pääse. Pelattavuutta on edellisiin osiin verrattuna hiottu reippaasti.

Pelisarjan yhteinen lapsus on staattinen kamera. Resident Evilistä lainatut, tunnelmallisiksi tarkoitetut kamerakulmat häiritsevät yleensä yhtä paljon kuin itse vihollisetkin. Taisteleminen on kuitenkin pääosin viihdyttävää, jahka kameran kanssa oppii elämään. Vioistaan huolimatta Devil May Cryt ovat kelvollisia toimintaseikkailuja, vaikka ajan hammas onkin niitä koetellut.

TESTATTU
PS3

ARVOSTELIJA
Kalle Eskelinen

PÄÄSTÖTODISTUS
HD-kokoelman voisi toteuttaa paremminkin

Lisää luettavaa