Löylyä lissää, löylyä lissää – katsauksessa Call of Duty: Modern Warfare III Season 3

Kolmannen Modern Warfaren kolmas kausi rullaa jo mukavassa sykkeessä. Kausipäivitys osoittautuu toistaiseksi yhdeksi pelihistorian isoimmaksi vuosiin.

21.04.2024

Erityisesti moninpelin laajentumiseen keskittynyt kolmoskausi tuo taas mukanaan nipun uutta sisältöä Modern Warfare III:een. Kauden vierailevat tähdet tömistelevät tällä kertaa Godzilla x Kong: The New Empire -elokuvan pohjalta osaksi taisteluita. Sen lisäksi jenkkiräppäri Snoop Dogg vastaa velvollisuuden kutsuun kausipassin kautta luoja ties kuinka monetta kertaa.

Verkkokarkeloiden kenttävalikoima leviää lähes käsiin sen saadessa jopa kuusi uutta karttaa koluttavaksi. Uudet taistelutantereet ovat kaikki pieniä tai keskikokoisia rakenteeltaan, sillä kolmannen kauden teemana on selkeästi nopeatempoisuus. Poikkeuksellisesti uudet miljööt ovat yhtä lukuun ottamatta täysin uusia vain yhden ollessa modernisoitu versio Call of Duty: Vanguardin Sphere-mapista. Kartoissa on tuoreesta tunnelmasta huolimatta nostalgista ilmettä takavuosien Call of Dutyistä, joten pitkään pelisarjan parissa viihtyneitä odottaa luotisateen lisäksi muistojen myrsky.

Tyypilliseen tyyliinsä myös pelaajien aseistukseen on saatu pari uutta lisäystä. FJX Horus on todella pieni sekä ketterä konepistooli, joka muistuttaa erehdyttävästi Brügger & Thometin valmistamaa MP9:iä. Kevytkaliiberinen Horus on varustettu todella ripeällä sarjatulella, jonka voimaa kuitenkin kompensoi melko hallitsematon rekyyli. Kaukaa kohteeseen osuminen jää täten melko haastavaksi, mutta lähitaistelussa vihollinen ei ehdi juuri kissaa sanomaan. Ääripäästä toiseen siirrytään MORS-tarkkuuskiväärin avulla, joka alun perin näki debyyttinsä vuoden 2014 Call of Duty: Advanced Warfaressa. Lippaaton kertatulta ampuva MORS ei olekaan ihan perinteinen ruutiase, vaan kyseessä on enemmänkin olkapäältä laukaistava raidetykki. Jokaisen ammutun luodin jälkeen kammioon on asetettava uusi kuti, joten osumatarkkuuden on parempi olla kohdallaan. Kiväärin tuhovoima on valtaisa ja onnistunut osuma vyötäröstä ylöspäin on lähes poikkeuksetta vihollisen putoaminen hautaan.

Virtuaalisotaa saadaan suorittaa uusien maisemien lisäksi myös uusissa pelimuodoissa. Uusi on tosin vähän löyhä käsite, sillä onhan lipunryöstöä ja One in the Chamberia nähty Call of Dutyissä jo useita vuosia. Lipunryöstö on itsestään selvää touhua, mutta One in the Chamber ei välttämättä kaikille aukea. Kaikki-vastaan-kaikki asetelmassa sotilaat varustetaan puukolla ja pistoolilla, jossa on yksi luoti kammiossa käyttövalmiina. Osuma tarkoittaa välitöntä kaatumista, josta palkitaan lisäluodilla. Teoriassa taitavimmat Rambot riehuvat alkuottelun veitsellä sivaltaen, jotta viimeisiin minuutteihin riittää panoksia räiskittäväksi.

Vaikka Godzilla x Kong: The New Empire on yksi kauden kansikuvista, ei elokuvaan liittyviä kosmeettisia paketteja ole kausipassissa liiaksi asti. Sen sijaan kauppapaikalla on ainakin kolme teemaan sopivaa erillishinnoiteltua pakettia. Pössyttelystään tuttu Snoop Dogg aukeaa automaattisesti, jos passista nappaa itselleen 30 euron BlackCell-version.

Kauden kokonaiseen sisältöön päästään jälleen kerran noin 10 euroa maksavan premium-passin avulla. Innokkaimmille pelureille tarjotaan tietysti 30 euron BlackCelliä, joka tarjoaa 20 passiruudun etumatkan. 10 prosentin kiihdytys passipisteiden keräämiseen on myös bonuksena.

Saatavilla: PC, PlayStation 4, PlayStation 4 Pro, PS5, Xbox One, Xbox One X, Xbox Series X|S (testattu X)
Ikäraja: PEGI 18 (voimakas ja realistinen väkivalta, kielenkäyttö, verkko-ostot)

Texasin teletapit eivät huuda ”uudestaan”, vaan ”tuhotaan”.

Lisää luettavaa