Arvostelussa Transformers: Devastation – ”ohut peli niille, jotka haikailevat aidon ja alkuperäisen Transformersin perään”

Transformers sai alkunsa 80-luvun puolivälissä. Ilmiö koostui tuolloin kolmesta osasta: Leluista, sarjakuvista ja piirretyistä. 1984 alkanutta Transformers-piirrettyä ehti tulla neljä kautta ja 98 jaksoa. Se käsitteli hyviä ja pahoja robotteja jotka voivat muuttua erilaisiksi ajoneuvoiksi tai muiksi asioiksi.

Piirrossarja tehtiin yhteistyössä niin, että käsikirjoitus ja ääninäyttelijät tulivat Yhdysvalloista ja animaatio tehtiin Japanissa ja Etelä-Koreassa. Sarja oli Japanissa myös hyvin suosittu, joten ei ihme että monilla japanilaisilla pelintekijöillä on lapsuudestaan kova Transformers-nostalgia.

Se selittänee, miksi Transformers: Devastation on sellainen kuin on. Se nimittäin pyrkii kopioimaan piirrossarjan tyyliä niin tarkkaan kuin mahdollista. Monet pelin ääninäyttelijöistä ovat samoja. Peter Cullen on edelleen Optimus Prime.

Nostalgia näkyy Devastationissa hyvässä ja pahassa. Pelin tekijät selvästi rakastavat Transformersia, ja sen takia pelissä on hyvä perusfiilis joka on sille ehdottomasti eduksi. Pelin on tehnyt Platinum Games -studio, joka on aiemmin julkaissut Bayonetta-pelit. Niiden tapaan Devastationissa pääosassa on taistelut, ja ne toimivat erittäin hyvin. Tappeleminen on nopeaa, ketterää ja hauskaa. Mikä parasta, robottien muodonmuutokset on toteutettu hyvin onnistuneesti.

Retroilun huono puoli näkyy siinä, että pelin tarina on silkkaa 80-luvun piirrettyjen tasoista hötöä. Se on sympaattista, mutta lopulta aika onttoa. Megatron yrittää muuttaa Maapalloa Cybertron-planeetan kaltaiseksi, ja se täytyy pysäyttää.

Peli on myös selvästi tehty vähän pienemmällä budjetilla. Se on lyhyt, ja samat ympäristöt toistuvat usein.

Pelattavia robotteja on sentään viisi: Optimus Prime, Bumblebee, Sideswipe, Wheeljack ja Grimlock. Hahmojen välillä on merkittäviä eroja, ja eri hahmot sopivat eri tilanteisiin. Niiden ominaisuuksia voi parantaa pelin kuluessa, joskin se on hyvin kömpelöä.

Transformers: Devastation on ohut peli niille, jotka haikailevat aidon ja alkuperäisen Transformersin perään.

Arvosana: 7

Lisää luettavaa