Arvostelussa Tales from the Borderlands – ”Yksi Telltale Gamesin parhaista peleistä”

The Walking Deadin menestyksen myötä Telltale Games on laajentanut tarinapeliensä tuotantoa melkoisesti. Studion pelit muistuttavat interaktiivista tv-sarjaa, jossa pelaaja voi silloin tällöin tehdä valintoja. Taistelukohtauksissa ja muissa jännittävissä tilanteissa pitää painella nappeja ruudun ohjeiden mukaan, ja jos mokaa, kuolee.

Borderlands-pelien maailmaan sijoittuva Tales From the Borderlands julkaistaan viidessä osassa, joista toistaiseksi on ilmestynyt yksi. Sen perusteella vaikuttaisi siltä, että tästä tulee yksi Telltale Gamesin parhaista peleistä.

Tales From the Borderlands seuraa kahta ketkua, jotka yrittävät vehdata itselleen helppoa rahaa. Rhys on Hyperion-firman toimistoduunari, joka haluaa ylennyksen. Fiona on Pandora-planeetalla asuva ammattihuijari. He ovat kumpikin epäluotettavia tyyppejä, ja sen vuoksi pelaajakin joutuu joskus arvuuttelemaan, menivätköhän tapahtumat ihan näin kun tässä kerrotaan.

Borderlandsin maailma soveltuu erinomaisesti tällaiseen hirtehiseen veijaritarinaan. Peli toimii hyvin vaikkei olisi Borderlands-pelejä pelannutkaan, koska maailmasta selitetään kaikki olennainen.

Telltale Gamesin tarinapelien aiempi huippu on ollut sarjakuvan pohjalta tehty The Wolf Among Us, jossa satuolentojen asutuksen sheriffi Iso Paha Susi ratkoo murhaa. Ei ole sattumaa, että juuri Wolf Among Us -pelin ja Tales From the Borderlandsin kaltaiset, piiroselokuvamaisemmat pelit toimivat parhaiten. Niissä pelihahmojen ilmeet ja olemus toimivat paremmin kuin realistisempaa tyyliä hakevissa peleissä, kuten The Walking Dead. Borderlandsin värikkäässä maailmassa on selvästi helpompi tehdä karismaattisia hahmoja kuin The Walking Deadin harmaan ankeuden keskellä.

Ensimmäisessä jaksossaan Tales From the Borderlands ehtii kertoa jo kunnon pätkän tarinaa, joten täytyy vain toivoa että laatu pitää. Oman hupinsa tuo pelin näkökulma siihen, miltä aiempien pelien päähenkilöt näyttävät tavallisten ihmisten näkökulmasta. Yksi sivuhahmoista on ninja Zer0, joka silpoo ja sivaltaa tiensä ruudun halki säännöllisin väliajoin. Sillä aikaa kun Zer0n kaltaiset isot pojat riehuvat ja tappelevat keskenään, tämän pelin päähenkilöt luikkivat apajille.

KEHITTÄJÄ
TELLTALE GAMES

JULKAISIJA
TELLTALE GAMES

TESTATTU
PC

MUUT ALUSTAT
MAC, PS3, PS4, XBOX ONE, XBOX 360, IOS, ANDROID

ARVOSTELIJA
JUHANA PETTERSSON

IKÄSUOSITUS
18+

PELAAJIA
1

PLUSSAT
HAUSKA
TYYLI TOIMII

MIINUKSET
JATKOA JOUTUU ODOTTELEMAAN

PÄÄSTÖTODISTUS
Hyvä startti

ARVOSANA
9

LAJITYYPPI
Tarinapeli

JULKAISTU
25.11.2014