Arvostelussa Sword Coast Legends – ”keskimääräistä heikompi ylhäältä kuvattu roolipeli”

Ylhäältä kuvatut roolipelit ovat muutaman viime vuoden aikana tehneet näyttävän paluun. Pelit kuten Wasteland 2, Pillars of Eternity ja Divinity: Original Sin ovat osoittaneet, että vähän hillitymmällä budjetilla voi tehdä toimivaa ja hauskaa kamaa. Sword Coast Legends on juuri tällainen roolipeli. Se perustuu ei-digitaaliseen Dungeons & Dragons -peliin, joka aikoinaan loi koko roolipeli-ilmiön. Mukana on yksinpeli, mutta myös mahdollisuus pelata kavereiden kanssa, tehdä itse omia seikkailuja ja jopa toimia pelinjohtajana.

Pelaajahahmo on alussa karavaaninvartijana, kun häntä alkaa riivata pahat unet ja murhanhimoiset palkkasoturit. Demoniset voimat ovat liikkeellä ja kavereille käy huonosti. Mukaan sattuu sopivasti kavereita, kuten näissä peleissä aina. Tällä kertaa ne ovat humoristisemmasta päästä, mutta toimivat. Erikoisuutena, hahmot osallistuvat keskusteluihin vaikka eivät ole paikalla.

Pelinä Sword Coast Legends tuntuu vanhanaikaiselta, erityisesti kun niin monet muut pelit ovat tehneet juuri äsken saman paitsi paremmin. Velhot loitsivat ja parantajat parantavat. Taistelu on reaaliaikaista, mutta sen voi pysäyttää jos haluaa antaa tarkempia käskyjä. Se on tarpeen, sillä peli ei ole helpoimmasta päästä.

Visuaalisesti Sword Coast Legends on pliisu. Ruudulla pipertävät ukkelit eivät ole kovin ihmeellisen näköisiä ja luolat ovat tylsiä. Pelin musiikki sen sijaan toimii. Se on paatoksellista fantasiakamaa, mutta sitäkin on hyvää ja huonoa. Säveltäjä Inon Zur on tehnyt myös Dragon Age: Originsin ja Fallout 3:n musiikit.

Omien seikkailujen tekemiseen tarkoitetuissa työkaluissa on potentiaalia, mutta nyt ne ovat liian rajoittuneita. On silti helppo kuvitella, että kunhan peliä kehitetään vielä vähän lisää, niillä saa paljon aikaiseksi. Keskeneräisyys riivaa Sword Coast Legendsiä muutenkin. Bugeja on silloin tällöin ja ohjauksessa on ärsyttäviä kummallisuuksia.

Normipelaajalle Sword Coast Legends on keskimääräistä heikompi ylhäältä kuvattu roolipeli. Dungeons & Dragons -harrastajan kannattalta se on kiinnostavampi, koska ns. aito meininki on usein läsnä.

Arvosana: 7

Lisää luettavaa