Arvostelussa Saints Row: Gat Out of Hell – ”Helvetissä on kiva rellestää”

Saints Row: Gat Out of Hell on erikoinen julkaisu. Se näyttää täysimittaiselta konsolipeliltä, mutta on pienemmän julkaisun hintainen. Pelistä nauttimisen kannalta onkin olennaista hahmottaa heti alussa mitä peli on, ja mitä se ei ole.

Gat Out of Hell ei ole täysimittainen Saints Row -peli. Kokonsa puolesta se muistuttaa Assassin’s Creed: Freedom Cryn kaltaisia isoja itsenäisiä laajennuksia. Se on eräänlainen konsolijulkaisun kehyksiin laitettu leikkikenttä, jonka parissa voi riehua, ja jossa tarinatehtävien kaltaista sisältöä on vain vähän.

Peli alkaa, kun aiempien osien pelaajahahmo eli Presidentti imeytyy helvettiin. Urpo Johnny Gat ja hakkeri Kinzie Kensington lähtevät pelastamaan häntä, ja päätyvät taistelemaan itsensä paholaisen kanssa.

Vaikka tarinapuoli onkin ohut, on sen puolesta mukana joitain poskettoman hauskoja juttuja. Mukana on täysimittainen musikaalinumero, joka hillittömyydessään kilpailee minkä tahansa pelisarjassa aiemmin nähdyn kanssa. Kohtaus jossa Vlad Tepesiä vapautetaan pastellisävyisestä vankilasta on myös hirtehinen.

Historiallisia hahmoja on muitakin, mm. William Shakespeare ja merirosvo Mustaparta.

Pelimekaanisesti Gat Out of Hell muistuttaa paljon Saints Row IV:tä. Mukana on supervoimia, joilla vihollisia tuhoaa loppupuolella peliä jo varsin nopeasti. Pelissä voi lentää, ja lentomekanismi onkin toteutettu näppärästi. Se vaatii vähän taitoa, ja tekee yksinkertaisesta pelimaailmalmassa haahuilusta mielenkiintoisempaa.

Mukana on myös co-op, ja mahdollisuus pelata yksinpeliä joko Johnny Gatillä tai Kinziellä. Se on hyvä, koska Johnny ei ole kauhean elähdyttävä päähenkilö. Kinzie on hauskempi. Kummallakin on samat ominaisuudet.

Gat Out of Hell on iso kokoelma sivutehtäviä, joista useimmat ovat tuttuja pelisarjan veteraaneille. Olennaisinta on kuitenkin se, että sen pelaaminen on hauskaa. Helvetissä on kiva rellestää, ja pelisarjalle ominainen päättömyys on jälleen voimissaan. Tätä pelaa mielellään seuraavaa täysimittaista Saints Row -peliä odotellessa.

KEHITTÄJÄ
VOLITION & HIGH VOLTAGE SOFTWARE

JULKAISIJA
DEEP SILVER

TESTATTU
PS4

MUUT ALUSTAT
PC, PS3, XBOX 360, XBOX ONE

ARVOSTELIJA
JUHANA PETTERSSON

IKÄSUOSITUS
16+

PELAAJIA
1, co-op

PLUSSAT
MUSIKAALIKOHTAUS
HAUSKAA

MIINUKSET
OHUT
EI HAHMOEDITORIA

PÄÄSTÖTODISTUS
Helvetillinen leikkikenttä.

ARVOSANA
8

LAJITYYPPI
Toiminta

JULKAISTU
23.1.2015