Arvostelussa Resident Evil: Revelations 2 – ”Tunnelmallinen pikku peli”

Paisuneen mutta kehnon Resident Evil 6:n myötä sarjan pääpelit eivät ole parhaassa iskussa, mutta onneksi marginaaleissa tapahtuu jotain kiinnostavaa. Resident Evil: Revelations 2 on mielenkiintoinen yhdistelmä uutta ja vanhaa.

Pelin julkaisutapa on erikoinen. Se ilmestyy neljässä osassa Telltale Gamesin The Walking Deadin tapaan, mutta episodit julkaistiin nopeasti peräjälkeen, ja koko paketin saa jo nyt ostettua myös kerralla. Episodijulkaisu näkyy kuitenkin pelin rakenteessa: Se on jaoteltu siististi noin tunnin mittaisiin kenttiin, joita on jokaisessa episodissa kaksi.

Revelations 2 sijoittuu Neuvostoliiton hylkäämälle saarelle, josta klassinen Resident Evil -hahmo Claire Redfield löytää itsensä pelin alussa. Ykkösepisodin maisemana on vankila, ja myöhemmin nähdään kalastajakylä ja tehdas. Saarella tehdään kamalia ihmiskokeita, joihin Redfield ja pelin toinen päähenkilö Barry Burton joutuvat mukaan. Yleensä Redfield käy kentän läpi ensin, ja Burton sitten kun hänen vuoronsa tulee.

Pelissä on mainio kaksinpelimekanismi, jossa sekä Redfieldillä että Burtonilla on apunaan lisähahmot, joilla on omia ominaisuuksiaan. Burton esimerkiksi ampuu ja lyö, kun taas hänen apurinsa pikkutyttö Natalia näkee zombeja seinien läpi. Systeemi toimii hyvin, ja vaatii kaksinpelaajilta yhteistyötä ja kommunikaatiota.

Tarinansa ja asetelmansa suhteen Revelations 2 on niin perinteinen, että se tuo mieleen ensimmäisen Resident Evil -pelin. Suljettu ympäristö, ansoja, kauhua. Se on kuitenkin pelille eduksi: Revelations 2:n vanhanaikaisuus on sympaattista, ja kaksinpeli ja erikoinen julkaisutapa pelastavat sen liialliselta menneessä jumittamiselta.

Ulkoasunsa puolesta Revelations 2 ei ole järin ihmeellinen. Se näkyy erityisesti silloin, kun yrittää hakata zombeja. Ne eivät juuri reagoi saamiinsa iskuihin, kunnes sitten kuolevat kun ovat ottaneet tarpeeksi vauriota. Olisi ollut kiva jos vaurio olisi näkynyt jotenkin.

Revelations 2 on parempi peli kuin ensimmäinen Resident Evil: Revelations, ja parempi kuin Resident Evil 6. Se ei ole tarinansa puolesta järin eeppinen, vaan ennemminkin toimiva, ulkoasultaan vaatimaton mutta tunnelmallinen pikku peli.

KEHITTÄJÄ
CAPCOM

JULKAISIJA
CAPCOM

TESTATTU
PS4

MUUT ALUSTAT
PS3, VITA, PC, XBOX 360, XBOX ONE

ARVOSTELIJA
JUHANA PETTERSSON

IKÄSUOSITUS
18+

PELAAJIA
1, CO-OP

PLUSSAT
PERINTEIKÄS MEININKI
CO-OP

MIINUKSET
VISUAALISESTI KORUTON

PÄÄSTÖTODISTUS
Toimiva peli panostaa perusasioihin

ARVOSANA
8

LAJITYYPPI
Selviytymiskauhu

JULKAISTU
18.3.2015