Arvostelussa Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas – ”Jos vanhemmat Zeldat ovat lähellä sydäntä, odotettavissa on mieluinen kokemus”

Vuonna 2013 iOS:lle ilmestynyt Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas on julkaistu nyt myös PC:lle. Kyseessä on kotimaisen Cornfox & Brothers –studion tekemä Zelda-tyylinen toimintaseikkailu, jossa päähenkilö lähtee etsimään isäänsä ja pelastamaan maailmaa merihirviön kynsistä.

Pelin maailma koostuu saarista, joilla käydään tutkimassa luolastoja ja etsimässä aarteita. Samalla saa vihjeen seuraavasta matkakohteesta ja karttaan avautuu uusi saari. Luolastot ovat melko suoraviivaisia ja pulmatkin melko yksinkertaisia.

Tarina ei tarjoa juurikaan yllätyksiä, vaan juoni etenee varsin perinteisiä polkuja pitkin. Lopussa sankaria odottava mielitietty puuttuu, mutta tarina vilisee silti kliseitä avuttomista neidoista pulassa.

Graafisesti Oceanhorn on varsin kaunis ollakseen alunperin mobiilialustalle tehty. Varsinkin ympäristöt ja välivideot ovat edukseen. Hahmot ja niiden animointi toisaalta syövät pisteitä, kun niihin hieman enemmän panostamalla kokonaisuus olisi näyttänyt paljon laadukkaammalta.

Ohjattavuus toimii paikoin takkuisesti ja peliin olisi toivonut mukaan mahdollisuutta vaihtaa kamerakontrollit toisinpäin. Kameran hankaluuden vuoksi merellä seilatessa on vaikea ampua ympärillä olevia hirviöitä, miinoja ja laatikoita. Toiminta on kuitenkin muutoin sujuvaa ja pomotaistelut oikeasti taktisia ja erilaisia.

Ääninäyttelemisen taso vaihtelee keskinkertaisesta hyvään. Parhaat roolisuoritukset ovat aplodien arvoisia, huonoimmat taas saavat toivomaan, että sankari ei olisi ainut mykkä hahmo.

Pelin pelaa läpi noin kymmenessä tunnissa, mutta kerättävää lisäsisältöä ja salaisuuksia riittää vielä tämän jälkeenkin. Mukana on myös selvästi Dark Chroniclen inspiroima kalastusminipeli, jossa tavoitteena on napata suurin kala.

Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas seuraa esikuvaansa niin hyvässä kuin pahassakin. Jos lajityyppi ja etenkin vanhemmat Zeldat ovat lähellä sydäntä, odotettavissa on mieluinen kokemus. Kevyen ilmeensä ja helpohkojen pulmiensa ansiosta peli soveltuu mainiosti myös hieman nuoremmille.

KEHITTÄJÄ
CORNFOX & BROTHERS

JULKAISIJA
FDQ ENTERTAINMENT

TESTATTU
PC

MUUT ALUSTAT
iOS

ARVOSTELIJA
NIINA PESONEN

IKÄSUOSITUS

PELAAJIA
1

PLUSSAT
POMOTAISTELUT
GRAAFINEN ILME

MIINUKSET
KAMERAKONTROLLIT
YLLÄTYKSETTÖMYYS

PÄÄSTÖTODISTUS
Pätevä Zelda-klooni, jolla on tarjota hyvin vähän mitään omaperäistä

ARVOSANA
8

LAJITYYPPI
Toimintaseikkailu

JULKAISTU
17.3.2015