Arvostelussa The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D – ”Seikkailu Terminassa vertaansa vailla”

13.03.2015

Maailmanloppuun on kolme päivää, hevonenkin on kateissa, ja mikä pahinta, kurja loitsu on muuttanut sinut Deku-otukseksi. Majora’s Maskin alkuasetelma ei ole sankari Linkille imarteleva. 15 vuotta sitten Nintendo 64 -konsolille ilmestynyt seikkailu jäi vähemmälle huomiolle. Tämä johtui paljolti siitä, että uusi konsolisukupolvi teki silloin jo kovasti tuloaan. Uudelleenjulkaisu onkin erittäin tervetullut lisä 3DS:n valikoimaan.

Painostava kolmen päivän aikarajoitus purkautuu hiljalleen mielenkiintoisiksi sivutehtäviksi ja palkitsevaksi tavaksi hallita ympäröivää fantasiamaailma Terminaa. Ennen loppua ehtii tapahtua paljon. Aikaa voi kuitenkin manipuloida, ja jopa palauttaa takaisin ensimmäiseen päivään.

Jos Link ei puutu Terminan tapahtumiin, jokainen kolmen päivän kierto on identtinen. Lyhyeen jatkumoon sijoitettu peli mahdollistaa harvinaisen elävän tuntuisen maailman, jonka asukkaiden arki ja tapahtumat luovat loistavat puitteet seikkailupelille. Zeldoille ominaisesti uusia alueita avautuu tutkittavaksi varustesäkin karttuessa, ja tässä tapauksessa myös kun löytää uusia naamioita.

Kaikki tärkeä kirjautuu Bomber’s Notebook -vihkoseen. Muistikirjan ominaisuuksia on paranneltu reilusti alkuperäisversiosta, jotta sivutehtävissä kärryillä pysyminen olisi helpompaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että peli ohjaisi pelaajan kädestä pitäen paikasta toiseen. Itse oivaltaminen ja kokeminen ovat yhä vahvasti läsnä.

Uudistusten parhaimmistoon kuuluvat uudet kontrollit, etenkin kosketusnäyttö. Esineiden ja karttojen hallinta ei ole koskaan ollut yhtä simppeliä ja kätevää.

Pelisarjaan olennaisesti kuuluvat pomotaistelut ovat päivitetty vastaamaan modernimpia Zeldoja, lisäämällä hirviöille selkeät heikot kohdat. Veden alla on aikaisempaa helpompi navigoida, mutta nopeampi uintityyli syö vauhdilla taikamittaria. Tämä pikkuvirhe ei silti paina paljoa muuten loistavassa uusintaversiossa. Majora’s Mask 3D kannattaa kokea, etenkin jos on lämpimät muistot Ocarina of Timesta, on seikkailu Terminassa vertaansa vailla.

KEHITTÄJÄ
Grezzo

JULKAISIJA
Nintendo

TESTATTU
3DS

MUUT ALUSTAT

ARVOSTELIJA
KALLE ESKELINEN

IKÄSUOSITUS
12+

PELAAJIA
1

PLUSSAT
TAITAVASTI UUDISTETTU
TUNNELMA ENNALLAAN

MIINUKSET

PÄÄSTÖTODISTUS
Majora’s Mask oli loistava 15 vuotta sitten ja on sitä yhä

ARVOSANA
10

LAJITYYPPI
Seikkailu

JULKAISUPÄIVÄ
13.2.2015

Lisää luettavaa