Arvostelussa Guitar Hero Live – ”monella tapaa myös onnistuu”

11.12.2015

Muovikitarapelien piti olla mennyttä pahasti flopanneen Guitar Hero: Warriors of Rockin myötä. Guitar Hero Live yrittää saada vanhaan kaavaan uutta eloa, ja monella tapaa myös onnistuu.

Peli myy samaa unelmaa kuin ennenkin: Olisipa siistiä olla rokkitähti. Pelaajalla on ohjaimena muovikitara, jonka nappuloita pitää painella oikeaan tahtiin jotta biisi kuulostaa hyvältä. Se on aika kaukana oikeasta kitaransoitosta, mutta se on vain hyvä: Pelin myötä täysi tumpelokin voi olla hetken aikaa stara.

Guitar Hero Liven paras uudistus liittyy ohjaimeen. Aikaisemmin kitaran kaulassa oli viisi nappulaa yhdessä rivissä. Nyt rivejä on kaksi, joista kummassakin on kolme nappia. Ero ei ehkä kuulosta kovin dramaattiselta, mutta sillä on suuri vaikutus pelituntumaan. Biisien näppäily on kiinnostavampaa ja monipuolisempaa.

Peli jakautuu kahteen osaan, Live-nimiseen uramoodiin jossa soitetaan erilaisia keikkapaikkoja läpi, sekä TV-moodiin, joka on tarkoitettu bilepelaamiseen. TV-moodissa on erilaisia kanavia, joilta tulee pelattavia musiikkivideoita. Mikäli haluaa itse valita mitä soittaa pelin koko kirjastosta, voi siihen ostaa käyttöoikeuden vuorokaudeksi. Guitar Hero Live pyrkii selvästi olemaan enemmän palvelu kuin tuote josta maksetaan kerran. Rahastuksen makua on ilmassa.

Urapuolella on joukko keksittyjä bändejä jotka soittavat oikeiden bändien biisejä. Keikkapaikkoja ei ole tehty tietokonegrafiikalla, vaan ne on kuvattu oikeasti. Se on yllättävän hauskaa. Meininki on pöhköä: Muut bändin jäsenet voivat esimerkiksi skeitata lavalle. Yleisössä ihmiset pitävät kylttejä, joissa on erilaisia viestejä artisteille.

Biisipuolella painotus on uudemmassa kamassa, ja löllö jenkkirokki on vahvasti edustettuna. Warriors of Rockin tyylinen musiikkiharrastajan hulluus loistaa poissaolollaan, eikä biisilistasta juuri löydy yllätyksiä. Soundgardenia ja Mumford & Sonsia löytyy. Tunnetummat klassikkobiidit löytyvät pääasiassa TV:n puolelta, eli niitä ei voi ostaa pysyväksi osaksi pelaajan vakipalettia.

Pelinä Guitar Hero Live on onnistunut, mutta rahapuolen juttujen kanssa pitää olla tarkkana.

Arvosana: 8

Lisää luettavaa