Arvostelussa Dragon Age: Inquisition – Trespasser – ”laajennuksen myötä parempi peli”

Dragon Age: Inquisition on komea, valtava roolipeli, jossa oli hutaistu loppu. Eeppisen väännön jälkeen tulee vihdoin huipennus, joka koostuu helposta pomotappelusta. Yhtäkkiä peli on ohi. Tuntui, kuin tekijöiltä olisi loppunut paukut juuri ennen maaliviivaa.

Julkaisun jälkeen Inquisitionille on ilmestynyt kolme mehevää lisäsisältöpakettia, Jaws of Hakkon, The Descent sekä nyt Trespasser. Jaws of Hakkon toi peliin uuden tutkittavan alueen, ja Descent siirsi seikkailut maan uumeniin. Trespasser puolestaan tuntuu siltä, että tekijöitäkin vaivasi lopun heikkous. Niinpä Inquisition saa uuden, tyydyttävämmän lopun lisäsisällön muodossa.

Trespasser tapahtuu kaksi vuotta pääpelin jälkeen. Kun aloittaa laajennuksen, menettää samalla mahdollisuuden palata jatkamaan aiemmin kesken jääneitä seikkailuja. Pelin valtakunnat ovat kutsuneet koolle kokouksen, jossa pohditaan pelaajahahmon johtaman inkvisition tulevaisuutta. Kokous ei suju ilman ulkopuolista häirintää. Pelaajan inkvisiittori joutuu seikkailemaan vieraissa ulottuvuuksissa samalla, kun poliittinen keskustelu jatkuu.

Moniin pääpelin mysteereistä palataan. Taianomaiset Eluvian-peilit ovat keskeisessä osassa, ja Solasin kohtalo selviää. Yhteen pääpeliä vaivanneista mysteereistä tosin ei edelleenkään tule selvyyttä, nimittäin siihen miksi pelin inkvisitio on nimeltään inkvisitio. Sillä ei ole mitään tekemistä uskonnollisen oikeaoppisuuden tai muiden tosielämän inkvisition päähuolenaiheiden kanssa.

Tarinallisesti Trespasser on tervetullutta kamaa, jonka ainoa merkittävä puute koskee sivuhahmoja. Niiden kanssa peli heittäytyy välillä sentimentaaliseksi tavalla, joka tuntuu enemmän fanfictionilta kuin pelikäsikirjoittamiselta. Mekanismiensa puolesta Trespasser ei valitettavasti kanna. Taistelu on puuduttavaa eikä uusi erikoiskyky riitä elävöittämään sitä. Muutama arvoitus on helppo ratkaista.

Tuntuukin siltä, että keskustelu inkvisition lakkauttamisesta ja muut Trespasserin pääaiheet olisi voinut leipoa osaksi pääpelin loppua. Siten niitä ei olisi tarvinnut pitkittää turhanpäiväisellä taisteluhötöllä. Tästä huolimatta Dragon Age: Inquisition on laajennuksen myötä parempi peli.

Arvosana: 7

Lisää luettavaa