Arviossa Sunset Overdrive – ”sääli, että pelin yritys olla cool on niin nolostuttava”

90-luku on tullut takaisin. Pelissä Sunset Overdrive se tarkoittaa kirkkaita värejä ja estetiikkaa, joka tuo mieleen Turtles-piirretyt. Radikaalia meininkiä!

Energiajuomavalmistaja on epähuomiossa aiheuttanut maailmanlopun, mutta ei huolta. Oikeastaan se on vain tilaisuus toteuttaa itseään. Itsensä toteuttaminen on aina tärkeintä. Sunset Overdrive on peli, jonka kapinallisuus jää lopulta siihen, minkälaisen hatun valitsee hahmolleen.

On sääli, että pelin yritys olla cool on niin nolostuttava. Pelattavuutensa puolesta se toimii hyvin. Avoimessa maailmassa kelpaa hillua. Kaikki perustuu liikkeeseen. Mikäli pysyy paikallaan, kuolee. Pelihahmo hyppii, pomppii ja liukuu sähkölankoja, kiskoja ja kattojen reunoja samalla, kun ampuu vihollisia. Pelatessa tuntuu, että tekijät pelkäävät ettei pelaaja ymmärrä vauhdin olemusta. Peli tekee kaikkensa saadakseen pelihahmon liikkeeseen.

Sunset Overdriven kehittäjä Insomniac on aikaisemmissa pelisarjoissaan Ratchet & Clank ja Resistance kunnostautunut kummallisten ja hauskojen aseiden saralla. Tälläkin kertaa on selvä yritys saada ampumiseen lisää meininkiä, mutta peli ei pääse edeltäjiensä tasolle. Haulikko on haulikko vaikka siihen liimaisi päälle penisvitsin.

Jotkut pelin vitseistä ovat hyviä. Jättimäistä energiajuomamaskottia vastaan on hauskaa taistella. Kuolemaa seuraavat animaatiot ovat hyviä. Iso osa huumorista on kuitenkin laiskaa peruskamaa. Pelistä opimme, että larppaajat ovat noloja nörttejä.

Pahiten Sunset Overdrive kärsii vertailussa Saint’s Row: the Thirdin kanssa. Sekin on avoimen maailman peli, jossa pääosassa on sekoilu. Erona on kuitenkin se, että Saint’s Row uskaltaa ottaa riskejä. Kaikessa vulgaariudessaan sen huumori on fiksumpaa kuin Overdriven siistitty kapina. Overdriven musiikki on amerikkalaista leikkipunkkia, jonka on vaikea nähdä uppoavan Suomessa.

Sunset Overdrive on perustoimiva, ammattitaidolla tehty peli. Pelimekanismit luistavat ja kaikki on hiottu kohdalleen. Pelaaminen on usein hauskaa. Vain särmä puuttuu.

KEHITTÄJÄ
INSOMNIAC STUDIOS

JULKAISIJA
MICROSOFT

TESTATTU
XBOX ONE

MUUT ALUSTAT

ARVOSTELIJA
JUHANA PETTERSSON

IKÄSUOSITUS
18+

PELAAJIA
1, co-op

PLUSSAT
LIIKE
HILPEÄ MEININKI

MIINUKSET
LAISKA SATIIRI
LASKELMOITU COOL

PÄÄSTÖTODISTUS
Siistittyä ja mukavaa kapinaa

ARVOSANA
7

LAJITYYPPI
Open world

JULKAISTU
31.10.2014

Lisää luettavaa