Arviossa Shadow Warrior – ”Näin vanhat räiskinnät tuodaan takaisin”

Shadow Warrior on peli, jolla on pitkä tarina. Se on alkujaan myös Duke Nukem -peleistä tunnetun 3D Realmsin vuonna 1997 julkaisema ammuskelu. Siitä ilmestyi reilusti uusittu PC-versio viime vuonna, joka on nyt saatavilla myös PS4:lle ja Xbox Onelle.

Alkuperäiseen 3D Realmsin peliin verrattuna Shadow Warrior on tehty ronskisti uusiksi. Kyseessä ei ole pelkkä ulkoasullinen hiominen, vaan vanha peli on päivitetty perusteellisesti. Se on remake, eikä pelkkä uudelleenjulkaisu.

Lo Wang on japanilaisen teollisuuspomon palkkalistoilla oleva superninja. Hänet lähetetään hakemaan miekkaa. Se ei irtoa hyvällä, joten Wang päättää ratkaista tilanteen väkivalloin. Miekkajahdin kuluessa Wangiin sitoutuu demoni nimeltä Hoji, käydään helvetissä, ja tapetaan kasapäin demoneita. Pelin tarina on paikoin kliseinen, mutta sillä on hetkensä. Yhden demonitaistelun jälkeen Wang sanoo: ”Demonien tappaminen on samanlaista kuin ihmisten tappaminen, mutta ilman kaikkia nihkeitä moraalisia kysymyksiä.”

Pelin todellinen hienous piilee kuitenkin siinä, miltä sitä tuntuu pelata. Wangilla on miekka ja joukko erilaisia aseita haulikosta raketinheittimeen. Viholliset syöksyvät usein suoraan päin, eikä niitä todellakaan ammuskella mistään suojien takaa. Wang on parasta pitää koko ajan liikkeessä, ja yhden taistelun aikana käyttää helposti neljää tai viittä eri asetta. Taistelumekanismin yksinkertaisuus tuo siihen vauhtia ja dynaamisuutta. On hauskaa juosta ja ampua koko ajan.

Peliä on siunattu peräti kolmella eri systeemillä hahmon ominaisuuksien parantamiseksi. Rahalla parannellaan aseita, ki-pisteillä saa supervoimia ja karma-pisteillä erilaisia supervoimia.

Pelistudio 3D Realmsin toinen klassinen sarja Duke Nukem sai jatkoa pitkän tauon jälkeen vuonna 2011. Duke Nukem Forever oli surullinen ja surkea peli, joka pisti epäilemään olivatko 90-luvun Duke Nukemit olleet sittenkään niin ihmeellisiä. Shadow Warriorin comeback on paljon onnistuneempi. Peli on retro, mutta pelatessa tuntuu että entisaikojen räiskinnöissä oli energiaa, mikä on sittemmin hävinnyt.

KEHITTÄJÄ
FLYING WILD HOG

JULKAISIJA
DEVOLVER DIGITAL

TESTATTU
PS4

MUUT ALUSTAT
XBOX ONE, PC

ARVOSTELIJA
JUHANA PETTERSSON

IKÄSUOSITUS
18+

PELAAJIA
1

PLUSSAT
PELITUNTUMA
RETROILU

MIINUKSET
PAIKOIN MONOTONINEN
KOLMEN PENNIN AASIA

PÄÄSTÖTODISTUS
Näin vanhat räiskinnät tuodaan takaisin

ARVOSANA
8

LAJITYYPPI
Räiskintä

JULKAISTU
26.9.2013

Lisää luettavaa