Arviossa Hatoful Boyfriend – ”Paras puludeittailusimulaattori, joka markkinoilta löytyy”

Oletko aina halunnut iskeä pojan, joka on lisäksi pulu? Jos vastauksesi on kyllä, tässäpä peli sinulle! Ja kuka tuohon nyt vastaisi mitään muuta kuin kyllä.

Hatoful Boyfriend on peli, joka tekee pilaa japanilaisista deittailupeleistä. Juoni on tavallaan näiden pelien peruskamaa. Olet tavallinen tyttö, joka aloittaa uudessa koulussa. Siellä on poikia, joiden kanssa voi viritellä romantiikkaa.

Toisin kuin lajityypin peleissä yleensä, pojat ovat kaikki puluja. Olet itse ainoa ihmishahmo. Suurimman osan aikaa pulut käyttäytyvät melko ihmismäisesti, mutta aina välillä peli muistuttaa että pulu on aina kuitenkin pulu. Voit lopettaa tappelun kahden pulun välillä yksinkertaisesti heittämällä molemmat ikkunasta ulos. Olet kuitenkin ihminen, ja he puluja.

Hatoful Boyfriend on lyhyt peli. Sen pelaa läpi noin tunnissa, mutta uudelleenpeluuarvo on huomattava. Yhden pelin kuluessa saa iskettyä vain yhden pulun, ja seuraavalla pelikerralla voi keskittyä toiseen. Peli etenee tekstin ja valintojen merkeissä. On ratkaisevaa, menetkö esimerkiksi mukaan oppilaskunnan toimintaan.

Pelin pulut ovat karrikoituja hahmoja, joiden toilailuissa on hyvän käsikirjoituksen ansiosta yllättävää inhimillisyyttä. Vaihtoehtoja ovat muun muassa ranskalainen aatelispulu tai vähävarainen mutta kunnollinen lapsuudenystävä.

Päähenkilö on jopa tällaisen pelin standardeilla omituinen. Hän ei ole mikä tahansa ihminen, vaan luolassa asuva metsästäjä-keräilijä. Se nousee esille, kun saa riiattua jonkun puluista kotiinsa käymään. Pulujen mielestä luolassa asuminen on erikoista.

Pelissä on vaihtoehto nähdä puluhahmot esittelyn yhteydessä ihmisinä. Tällöin pulusta näytetään kuva, joka esittää häntä mikäli hän olisi ihminen. Vaikutelma on vieraannuttava, ja korostaa sitä että pulu nimenomaan ei ole ihminen.

Hatoful Boyfriend on julkaistu Japanissa ensimmäistä kertaa jo vuonna 2011. Sittemmin peliä on puleerattu paremmaksi ja käännetty englanniksi uutta, nyt tapahtunutta julkaisua varten. Japanissa puluaiheesta on saatu yllättävän paljon irti. Pelillä on jatko-osa, nettisarjakuva, ja muuta oheistuotetta. Puluromantiikka vetoaa kansaan. Ja miksei vetoaisi?

KEHITTÄJÄ
PIGEONATION INC.

JULKAISIJA
DEVOLVER DIGITAL

TESTATTU
PC

MUUT ALUSTAT
Mac, Linux

ARVOSTELIJA
JUHANA PETTERSSON

IKÄSUOSITUS

PELAAJIA
1

PLUSSAT

PULUJA
KOSKETTAVA

MIINUKSET
YLIMALKAINEN
EI JUURI NAISPULUJA

PÄÄSTÖTODISTUS
Paras puludeittailusimulaattori, joka markkinoilta löytyy

ARVOSANA
9

LAJITYYPPI
Deittailupeli

JULKAISTU
4.9.2014

Lisää luettavaa