Karheapintainen RGB-matto – arvostelussa SteelSeries QcK Prism

Tilt otti selvää millaiselle pelaajalle sopii SteelSeriesin värejä pöydälle tuova hiirimatto.

06.12.2023

Toinen toistaan kalliimmista näppäimistöistä ja hiiristä puhutaan vaikka kuinka paljon, mutta hiirimatot eivät yleensä pelikeskusteluissa näy tai kuulu. Tämä on sinänsä hassua ottaen huomioon sen, miten tärkeä väline se on pelaamisen kannalta.

SteelSeries QcK Prism on RGB-valaistu premium-luokan hiirimatto. Sitä on saatavilla viidessä eri koossa (medium, XL, 3XL, 4XL ja jättimäinen 1 600 * 800 mm 5XL). Tiltin pelipöydälle asetettiin XL-malli, jonka mitoiksi kerrotaan 900 * 300 mm.

Ensimmäiseksi on todettava, että matto on ilmoitettua isompi. Itse matto-osuus on 902 * 300 mm, mutta reunoille laitettu RGB-putki kasvattaa kokonaisuuden mittaluokkaan 908 * 306 mm. Eli mikäli pelipöytä on tasan 90 cm leveä, repsottaa matto hitusen yli. Lisäksi on huomioitava vasemmassa yläreunassa oleva USB-kaapelin liitäntäväylä, joka tuo siltä osin 15 millimetriä lisäleveyttä.

Neljä millimetriä paksu matto on QcK-mikrokudoskangasta. Se on optimoitu sekä pelihiiren matalille että korkeille DPI-arvoille. Pinnassa on karheahko tuntuma estämässä hiiren ylimääräiset lipsumiset. Samalla se kuitenkin myös ”jarruttaa” jopa erityisen liukkailla PTFE-tassuilla varustettujen hiirien käyttöä, joten tämä on matto ainoastaan moista toimivuutta kaipaaville pelaajille. Karheus tuntuu myös kädellä, eikä se varmasti miellytä kaikkia. Kannattaa siis tehdä pikainen testaus ennen ostopäätöstä.

Karheudesta pitäville tämä onkin sitten kerrassaan huikea pöydänkoristaja. Hiiri liikkuu sen pinnalla uskomattoman tarkasti ja virheliikkeet jäivät hieman huteloivallakin kädellä sileämpiä mattoja vähemmälle. Tämä on oivallinen valinta myös pikselintarkkoja liikkeitä tarvitseville työskentelijöille.

Itse matto on laadukkaasti tehty. Mattoa ympäröivä valojuova on saumattomasti ommeltu, eikä edes pienimpiä rispaantumisia ole nähtävissä. Lisäksi maton puhtaanapito tuntui sujuvan helposti.

Mattoa ympäröivä valaistus on jaettu vain kahteen alueeseen, joten mitään tajunnanräjäyttäviä RGB-animaatioita ei sillä saada aikaan. Valaistusta säädetään SteelSeries GG -softalla (Windows 10+ / macOS 10,13+). Käytettävissä on useita erilaisia värivaihteluja ja pätevä näytön värimaailmaa seuraava reflektointi. Viimeisin ikäänkuin laajentaa ruudun toiminnan pöydän pinnalle saakka.

SteelSeries QcK Prism on karhea hiirimatto paremmasta päästä. Laadukkaasti toteutettu matto on tyylikäs kuin mikä ja virheettömän saumauksen ansiosta todennäköisesti myös erittäin pitkäikäinen. Jo tässä XL-kokoluokassa RGB-valaistus saisi kuitenkin olla useampaan alueeseen jaettu, joten siitä pieni nootti valmistajalle.

SteelSeries QcK Prism maksaa maton koosta riippuen 39,99 – 159,99 euroa. Testatun XL-koon hinta on 59,99 euroa.

YHTEENVETO:
****(*) / *****
Kaunis ja helppohoitoinen pöydänkoristaja karheista hiirimatoista pitäville.

5XL soveltuu myös torkkupeitoksi.

Lisää luettavaa