Merkkiuskollisille tosipelaajille – arvostelussa SteelSeries Prime Wireless -pelihiiri

Langaton Prime on sulavalinjainen hardcore-pelaajille suunnattu pelihiiri. Mutta erottuuko se kilpailijoistaan millään tavalla?

09.02.2022

Sadan tunnin akunkestoa lupaava SteelSeries Prime Wireless on kevyt painoltaan muttei hinnaltaan. 80-grammaisesta pelivälineestä joutuu pulittamaan pitkälle toista sataa euroa, joten sen on syytä olla todella loistava ja ennen kaikkea pettämätön kaveri tiukkoihin matseihin.

Paketista paljastuu itse hiiren lisäksi USB-C-liittimellä varustettu dongle, 2,08-metrinen USB-kaapeli sekä näiden väliin asetettava jatkopala. Donglen optimaalisesta sijoituspaikasta ei ohjekirja vihjaa mitään, mutta testin aikana homma pelitti täysillä riippumatta siitä, oliko se aivan vieressä vai parin vaaksan päässä kaiuttimen takana.

Mukana tuleva uudenlainen, aiempaa pehmeämpi mikrokuitukaapeli luo normaalia vähemmän vastusta. Tosin koska tämä hiiri toimii langattomasti, ei asiasta ole iloa kuin lataushetkien aikana pelattaessa. Laite tukee pikalatausta, joten johdon päässä ei tarvitse kauaa roikkua – eikä myöskään usein ottaen huomioon sadan tunnin akunkeston.

Teknisesti Prime Wireless on perus-priimaa. Kokonaisuuteen kuuluu 2,4 Ghz langaton Quantum 2.0 -yhteys, TrueMove Air -sensori ja sadan askeleen välein vaihdettava 100 – 18 000 CPI. 40 G:n kiihtyvyys sekä PTFE-tassut tekevät käytöstä vauhdikasta. Mekaanisten päänäppäimien luvataan kestävän 100 miljoonaa klikkausta. Niissä olevista Prestige OM -kytkimistä lähtee hieman tavanomaisesta poikkeava ääni. Ei missään tapauksessa häiritsevä, ainoastaan erilainen.

Päällisin puolin sinänsä ihan tyylikäs, joskin myös aikalailla persoonaton mattapintainen Prime Wireless tuntuu kädessä todella hyvältä. Viisinäppäiminen hiiri on muotoiltu oikeakätisiä varten ja kokonsa puolesta se soveltuu vähän isomman tassun omaaville. Hiirestä on erikseen myös pienikätisille paremmin soveltuva Prime Mini Wireless -versio.

Sekä kaikki viisi toimintanäppäintä että hiirirullan ympäröivä RGB-valo ovat ohjelmoitavissa SteelSeries GG (Windows 8.1 tai uudempi & macOS 10.12+) -softan avulla. Vakaasti toimiva ohjelma on varsin selkeä ja helppokäyttöinen. Hiiren muistiin pystyy ohjelmoimaan viisi eri CPI:tä valintakytkimen ollessa pohjassa.

Hiiren pintamateriaali on onnistunutta sen ollessa kättä vasten sopivan huomaamatonta. Prestige OM -kytkimissä on omanlaisensa tuntuma ja pienen käytön jälkeen päänäppäimien nakuttelu on oikein mukavaa – ja ennen kaikkea nopeaa. Rekisteröimättömyyksiä ei niiden suhteen tullut vastaan kertaakaan. Myös hyvin sijoitetut peukalonäppäimet toimivat odotetun kunnollisesti. Kehuja voi antaa myös kumipinnoitetulle pykälittäin pyörivälle rullalle sen käytön mukavuudesta.

Omaan isohkoon käteen Prime Wirelessin muotoilu on ensiluokkainen. Etenkin hieman pehmeän hiirimaton päällä tämän pelikaverin käyttö on ihailtavan sulavaa. Sekä pelaaminen että hyötykäyttö sujuvat niin kauan hyvin kun ei kaipaa Pro-Aim-näppäintä. Kyseiseen toimintoon tottuneena peukalo haroo vähän väliä tyhjää. Onkin lähes anteeksiantamatonta, ettei tämän hintaluokan pelihiiressä ole moista. Mikäli ei kyseistä näppäintä ole koskaan käyttänyt, ei sitä tietenkään osaa ikävöidä, ja tuon puuskutuksen voikin siinä tapauksessa jättää huomiotta.

Prime Wireless on loistavasti toimiva ja hyvältä tuntuva laite. Mutta se on myös kallis. Hintaansa nähden se ei käytännössä sisällä mitään sellaista, mitä ei useita kymppejä halvemmat kilpailijat tarjoaisi. Mikäli kuitenkin haluaa pysyä merkkiuskollisena ja peittää pöytänsä SteelSeriesin laitteilla, ei tämän hankintaa voi millään tavalla moittia. Prime Wireless on nimittäin erinomainen tuote. Persoonaton, mutta erinomainen.

SteelSeries Prime Wireless maksaa noin 140 euroa. Hiirestä on saatavilla myös kooltaan hieman pienempi ja seitsemän grammaa keveämpi Prime Mini Wireless -versio.

Risto ei osannut aavistaa, että Skynet saavuttaisi tietoisuuden juuri hänen hiirensä sisällä.

Lisää luettavaa