Selkä suoraksi, nyt pelataan! – Arvostelussa Noblechairs EPIC Gaming Chair

Taistelu pelituolien kuninkuudesta on kovaa. Ensiluokkaisella designilla toteutettu EPIC Gaming Chair osoittaa, että ainakaan Noblechairsia ei sovi ohittaa uutta valtaistuinta ostettaessa.

11.01.2020

Kuhina pelituolimarkkinoilla on kuumaa ja ihan syystäkin. Peli- ja työskentelypisteen äärellä kuluu helposti tunti jos toinenkin putkeen, eikä huonon tuolin kanssa saa itselleen muuta kuin rikkinäisen selän. Itselleen sopivan istuimen hankkimiseen kannattaakin siis santsata, sillä siihen panostetuilla lisäeuroilla voi olla vielä suurempi merkitys kuin tuolia ostaessa edes ymmärtää.

Noblechairs EPIC Gaming Chair edustaa pelituolien hieman kalliimpaa kulmakuntaa. Sen pääsi kuitenkin heti kättelyssä toteamaan, että noin 350 euron hintaluokkaan asettuva istuin on jokaisen killingin väärti.

Tuolin toimituksen yhteydessä Tilt pääsi maistamaan myös Jimm’sin pelituolin kasauspalvelua. Noblechairs tuotiin nimittäin kahden postimiehen toimesta sovittuna ajankohtana suoraan kotiovelle ja täysin valmiiksi koottuna. Kaikki suojamuovit ja -pahvitkin vietiin jaloista pois. Kiireisen arjen keskellä tällainen palvelu on enemmän kuin tervetullut, sillä pelituolien pystytys ei ole yleensä mikään nopea juttu. Mikäli haluaa kasata tuolinsa itse, tarjoaa Jimm’s myös pelkän kotiinkuljetuksen omana palvelunaan.

Noblechairs EPIC Gaming Chairin ensivaikutelma oli välittömästi vakuuttava. Tyylikkäästi muotoiltu selkänoja ja nätisti brodeerattu istuinosa tekevät itse asiassa niin arvokkaan vaikutuksen, että tuolia epäilee jopa hintaistaankin kalliimmalta. Myös istumalihasten ensikosketus tuoliin tekee saman tien selväksi, että nyt ollaan hyvän äärellä. Jämerän tuolin viimeistelevät ihanan pehmeät niska- ja ristiselkätyynyt.

Keinonahkalla verhoiltu tuoli sisältää hengittävän kylmävaahtopehmustuksen. Istuinosa on selkeästi kovempi kuin esimerkiksi L33T-Gaming E-Sport Pro Ultimatessa, joten epäröidessä kannattaa käydä testaamassa kumpi tyyli soveltuu omalle takamukselle paremmin.

Noblechairsin tuolilla istuttaessa asento muotoutuu kuin automaattisesti ryhdikkääksi. Selkä saa koko pinta-alalle todella miellyttävästi tukea ja lisätyynyillä saa viimeisteltyä itselleen mieltyvän asennon mitä täydellisimmäksi. Istuinalueen 56 senttimetrin leveys on juuri passeli valtaosalle pelaajista, ja ainakin allekirjoittaneelle se soveltui täydellisesti. 87 senttimetrin pituisen selkänojan säädettävyys on 90-135 astetta, joten tuolilla voi myös ottaa halutessaan pikku torkut. Tuolissa on myös 14 asteinen kehittynyt ja äärimmäisen onnistunut keinumekanismi. Tiedäthän miten hyvältä tuntuu iskeä mora sinut kaksikymmentä kertaa putkeen tappaneen kämppääjä-sniputtajan selkään? Niin hyvältä keinumekanismi tuntui!

Pehmustettujen käsinojien liikkuma-ala ja niiden 27 senttimetrin syvyys ovat myös valtaosalle riittäviä. Yli 185 senttimetriä pitkän henkilön kannattaa kuitenkin varmistaa, että ne saa tarpeeksi korkealle omaa peliasentoa ajatellen. Käsinojien varsinainen design on erinomainen.

Noblechairs EPIC Gaming Chairista on kerrassaan erinomainen valinta jämäkkää pelituolia etsivälle. Se on myös tuoli, josta tietää heti ensi-istumalta onko se itselleen täydellinen. Ainakin allekirjoittaneen selkä kiitti tuolia, sillä peliasento oli sen kanssa mitä miellyttävin.

Ja niin, myös kissat ”hyväksyivät” tuolin. Kehrämoottoreita sai vähän väliä häätää pois tuolin päältä että pääsi itse pelaamaan. Yöt olivatkin sitten kisujen omaa herkkuaikaa EPICin päällä.

Tuolin istuinosa soveltuu erinomaisesti ristinollan pelaamiseen.

Lisää luettavaa