Pikkuisen hyvä ääni – arvostelussa Razer Seiren Mini -mikrofoni

Mihin edullinen pöytämikrofoni pystyy?

10.03.2023

Razer Seiren Mini on aloitteleville striimaajille tai muuten vaan kohtuuhintaista laatua etsiville suunnattu pöytämikrofoni. Vain noin 16 senttimetrin korkuisena sen perään kääntyvät myös pientä laitetta halajavien silmät.

Jalustan kera 254 grammaa painava Seiren Mini on todellinen plug-n-play-laite. Sen käyttämiseen ei tarvita mitään erikoissovelluksia. Sen kun tuikkaa USB-piuhan koneeseen, säätää halutessaan äänentason kohdilleen tietokoneen ääniasetuksista ja antaa palaa.

Helppokäyttöisyyden lisäksi Seiren Mini on myös toiminnoiltaan erittäin minimalistinen. Itse mikrofonissa on merkkivalon lisäksi ainoastaan paikka USB-micro-liitäntäkaapelille. Laitteessa ei ole mykistysnäppäintä, paikkaa kuulokkeille tai yhtään mitään muutakaan.

Tiltin testiin saapui mikrofonin quartz-värinimityksellä kulkeva malli. Esteettisesti positiivisena yksityiskohtana myös mukana tuleva 180-senttimetrinen liitäntäkaapeli noudattaa samaa pinkkimäistä väritystä. Paketissa on lisäksi kolme Razer-tarraa, joilla voi ehostella pelipöytää.

Pikkuseireenin saa seisomaan mukana tulevalla antishock-pöytäjalustalla tai pyöräyttämällä laitteen kiinni erilliseen 5/8-tuumaisen kiinnitysruuvipaikalliseen mikrofonitelineeseen.

Teknisesti Seiren Mini on tasokasta peruskauraa. 16-bittinen 48 kHz näytteenottotaajuus tekee työnsä hyvin, eikä sitä peruskäytössä enemmän tarvitsekaan. Mikrofonin 14 -millimetrinen kondensaattorikapseli poimii ääntä ”superkardioidi”-tyylin mukaisesti, eli voimakkaasti suoraan edestäpäin tuleviin ääniin reagoiden.

Varsinainen äänenlaatu on erittäin hyvää. Jälki on riittävän tasokasta niin striimaussessioihin kuin tärkeisiin verkkopalavereihin. Lisäksi jalusta auttaa jonkin verran pöydänpaukutteluun ja muihin ei-toivottuihin ääniin. Superkardioidista johtuen kannattaa kuitenkin huomioida, että Seiren Mini soveltuu yksin puhuville, ei useamman henkilön yhteismikrofoniksi.

Pikkuinen, helppokäyttöinen ja hyvä-ääninen Seiren Mini on hintaluokassaan erinomainen valinta moneen käyttöön – etenkin aloittelevia äänitähtiä ajatellen.

Razer Seiren Mini maksaa noin 60 euroa. Saatavilla on kolme värivaihtoehtoa: black, mercury ja quartz.

YHTEENVETO:
**** / *****
Näppärän pieni sekä mainiosti toimiva perusmikrofoni erittäin hyvällä äänenlaadulla. Ainoastaan mykistysnäppäimen poissaolo häiritsee.

Oikeanlaisilla aurinkolaseilla kykenee näkemään kuulutusjärjestelmiin kytkeytyneet mielenhallintaan kykenevät avaruusparasiitit.

Lisää luettavaa