Pieni mutta valaiseva – arvostelussa Roccat Magma Mini -näppäimistö (US)

Roccatin Magma-näppäimistön miniversio on isosiskonsa tavoin valoisa kuin mikä.

07.03.2023

Roccatin uusi Magma Mini -pelinäppäimistö kuuluu sarjaan kuuskymppiset. Kompakti näppäimistö suora vastaus monien pelaajien toiveisiin, sillä Mini tarjoaa Magma-isosiskon vahvuudet helpommin liikuteltavassa koossa.

Ennen kuin jatkamme pidemmälle, on syytä huomauttaa, ettei näppäimistöä ole tätä kirjoitettaessa saatavilla Nordic-asettelulla. Testiin saapui US-versio, mutta esimerkiksi Roccatin Euroopan kauppapaikka sisältää Ranska- ja Saksa-näppäimistövaihtoehdot. Toki näppäimistä ääkköset tulee kunhan näin on vain tietokoneessa määritelty, mutta näppäinhattujen päällä ei siis ole tuttuja kirjainmerkkejä. Toinen huomionarvoinen asia on Enter-näppäin, joka on vastoin Nordic-asettelua vain yksirivinen. Siitä, onko Nordic-asettelua tulossa, ei ole tietoa.

Magma Minin mitat ovat 30,8 * 13,2 cm. Aivan pienimpään 60-luokkaan se ei siis kuulu. Painoa on ilman kiinteää 180-senttimetristä liitäntäjohtoa vaivaiset 420 grammaa, joten pohjassa olevat kuusi kumitassua tulevatkin isoon tarpeeseen. Niiden avulla lankku ei onneksi pahemmin pöydällä liiraile.

Magman erikoisominaisuus on näppäimistön kokonaisvaltainen valaistus. Koko näppäinhattujen alla oleva pohjalevy on siis yhtä RGB-tykitystä. Viiteen alueeseen jaettu alusta on Roccat-näppiksenä luonnollisesti Aimo-yhteensopiva. Värimaailman ohjelmointi hoidetaan Swarm-ohjelmistolla.

Malli on IP33-luokiteltu, eli härveli on roiskeveden kestävä. Lankussa on myös pelitila ja Roccatin EasyShift[+]-toimintomahdollisuus.

Mustissa näppäinhatuissa on valoa läpäisevät kirjaimet, numerot ja erikoismerkit. Päällisin puolin Magma Mini onkin ihan mainion näköinen kunhan valaiseva pohjalevy miellyttää silmiä. Toki valaisun saa halutessaan pois päältä, mutta silloin myös heivataan tämän lankun idea kokonaisuudessaan roskikseen.

Varsinainen näppäintuntuma on kalvonäppäimistöksi hyvä. Naputtelu on suhteellisen nopeaa ja sormivastus on kohdillaan. Näppis on rakenteestaan johtuen myös hiljainen, joten sillä onnistuu pelailut ja romaanien kirjoittelut erinomaisesti keskellä yötäkin.

Lankun saa vienoon kallistuskulmaan pienien kääntöjalkojen avulla. Tällöin pohjassa olevien kuuden kumitassun määrä putoaa viiteen ja pito muutenkin heikkenee. Normaalissa kirjoittelussa tähän ei kuitenkaan kiinnitä huomiota.

Roccat Magma Mini on RGB:n voimalla kulkeva kohtuuhintainen 60-näppis moista etsiville. Kalvopohjaiset napit soveltuvat kasuaalipelaajille tai muuten vaan niiden tuntumasta pitäville. Kompaktin pelilankun nuolinäppäimiä ja muita erikoistoimintoja hallitaan oikean alakulman Fn-painikkeella vaivattomasti.

Kevyt näppis kulkee helposti mukana pelitapahtumasta toiseen, joten myös siinä suhteessa Magma Mini ajaa asiansa. Ainoa selkeä kynnyskysymys on Enter-näppäin, jonka yksirivisyys voi olla osalle liian suuri pala purtavaksi.

Roccat Magma Mini maksaa noin 50 euroa.

YHTEENVETO:
*** / *****
RGB-valomaailmalla leikittelevä pieni kalvonäppis ilman suurempia tavoitteita. Ihan ookoo peli- ja kirjoitustuntuma.

Roccat Magma Mini ei nimestään huolimatta läpässyt Tiltin patentoitua airfryer-testiä.

Lisää luettavaa