Se symmetrisempi siimahäntä – arvostelussa NZXT Lift 2 Symm

Miltä tuntuu NZXT:n uutuushiirien kevyin höyhensarjalainen?

22.05.2024

Lisälaitevalmistaja NZXT:n Lift 2 Ergo todettiin Tiltin tassuissa hinta-laatusuhteeltaan erittäin tasapainoiseksi pelihiireksi. Nyt tarkistetaan tekniikaltaan vastaava mutta muotoilultaan ja yllättäen jopa painoltaan poikkeava Lift 2 Symm.

Höyhensarjaan asettuva Lift 2 Symm on vain 58-grammainen pelikaveri, jonka rautapuoli on niin sanotusti kohdillaan. Hiiren 100 miljoonaa klikkausta kestävät päänäppäimet on varustettu optisilla kytkimillä ja sen liiketarkkuudesta vastaa 26 000 DPI:n tarkkuuteen yltävä PixArt PMW3395 -sensori. Jälkimmäisen päivitysnopeus on huimat 8 000 Hz. Verrokkitietona, että tavanomaiset pelihiiret ovat tavanneet viimevuosina tarjota taajuudeksi 1 000 Hz. Myös mainittu DPI-tarkkuus on lukemaltaan siitä korkeammasta päästä.

Hiiren muihin ominaisuuksiin kuuluu viisi itse laitteen muistiin talletettavaa DPI-asetusta ja Lift-offin asetus yhteen tai kahteen millimetriin. Jälkimmäinen kertoo sen, kuinka paljon hiirtä voi nostaa niin, että se vielä vipeltää liikkeiden mukaan. Laite tukee myös Nvidian Reflex -ominaisuutta, joten sen voi synkronoida suoraan G-Sync-yhteensopivan monitorin kanssa.

Kaikkia ominaisuuksia hallitaan NZXT:n CAM-ohjelmiston (Windows) kautta. Hiiri toki toimii suoraan plug-n-play-periaatteellakin, mutta silloin nämä säätöherkut jäävät väliin.

Lift 2 Symm on – aivan kuten Lift 2 Ergokin – siinä suhteessa erikoinen pelihiiri, että sen vatsa on lähestulkoon täysin paljas. Höyhenenkevyttä tavoittaakseen on NZXT jättänyt suurimman osan pohjassa yleensä olevista muoveista tehtaalle. Härvelin sisuskaluja voikin siis ihmetellä koko rahan edestä. Onko tästä pidemmällä aikavälillä mahdollista haittaa esimerkiksi nelijalkaisien kavereiden karvatuppojen tai jatkuvasti jostain ilmaantuvien pölypallojen suhteen, se jää nähtäväksi. Tuskin, ja jos on niin ainakin puhdistus on vaivatonta.

Näppäimiä tässä hiiressä on perinteiset kuusi kappaletta. Peukalolle tarkoitettu näppäinpari sijaitsee vasemmassa kyljessä, joten vain oikeakätiset on otettu huomioon. Kaikki napit toimivat moitteettomasti, mutta erityisesti pääpainikkeissa on erinomainen tuntuma. Niistä kantautuva klikkausääni on kohtuullinen. Myös kumipintaista ja täpläkuvioitua rullaa on miellyttävä käyttää.

Hiiren liikkuminen etenkin kangasmatoilla on fantastista. Pohjan PTFE-tassut ovat sopivan liukkaat, mutta ne eivät silti liu’u vahingossa. 58 grammaa liikkuu käden alla uskomattoman mukavalla fiiliksellä niin peleissä kuin työskentelyhetkissä. Eikä tuntuma ole hassumpi kovapintaisillakaan matoilla. Jopa pelkän pöydän päällä käyttäminen oli yllättävän sujuvaa.

Hiiren muotoilu on erinomainen, ja sivuilla olevat kuvioinnit takaavat hyvän otteen niin peukalolle kuin pikkurillille. Sileä päälipinta on myös ihan hyvältä tuntuva, pitkässä käytössä tosin kevyesti hiostava. Kokonaisuudessa on pientä halpamaisuutta ilmassa, jos se nyt jotakuta häiritsee, tosin eihän tämä mikään sadan euron hiiri olekaan. Isona plussana on mainittava punottu paracord-piuha, joka on kiinteydestään huolimatta lähestulkoon täysin huomaamaton.

NZXT Lift 2 Symm on hintaluokassaan erinomaisen hyvä kokonaisuus. Höyhenenkevyt liikkuvuus ja erinomaiset päänäppäimet tekevät siitä luotettavan taistelutoverin niin rintamalle kuin päivittäiseen työskentelyynkin. Peukalonäppäimet voisivat olla hitusen kevyemmät painaa, mutta muutoin tässä on kutakuinkin kaikki kohdillaan.

NZXT Lift 2 Symm maksaa hitusen alle 60 euroa.

YHTEENVETO:
****(*) / *****
Upeasti liikkuva ultrakevyt pelihiiri, jolla sujuu myös arjen askareet mainiosti. Huippuluokan päivitysnopeus takaa ettei yksikään luoti lähde räiskintäpeleissä myöhässä liikkeelle.

The wheel is ribbed. For YOUR pleasure.

Lisää luettavaa