Työskentelyyn ja kevyeen pelaamiseen – arvostelussa Logitech Zone Vibe 100 -kuulokkeet

Logitechin langattomat sankakuulokkeet, jotka ovat tarkoitettu ammattimaiseen toimistokäyttöön ja rentoon pelaamiseen. Toteutuuko lupaus miten hyvin?

25.10.2022

Erikoisesti nimetyt Logitech Zone Vibe 100 -kuulokkeet näyttävät yli satasen kuulokkeiksi melko köykäisiltä. Etunenässä toimistokäyttöön suunnatut luurit heittävät kuitenkin harhaluulot syrjään erinomaisella toimivuudellaan ja juuri työtarpeisiin soveltuvalla äänellään.

Ainoastaan 177 grammaa painavien langattomien luurien mukana tulee 1,5-metrinen USB-C-USB-C-kaapeli ja ohutkankainen kuljetuspussukka. Kaapeli on ainoastaan luurien lataamista varten, sillä kuulokkeet toimivat Bluetooth 5.2:lla. Luurit jaksavat yhdellä latauksella noin 18 tuntia mikrofonin kera ja pelkässä kuuntelutilassa pari tuntia kauemmin. Viiden minuutin pikalatauksella saa kuunteluaikaa tunniksi. Tyhjästä täyteen -lataus kestää kaksi tuntia.

Kevyet luurit asettuvat päähän pehmeästi ja tukevasti paikoillaan pysyvästi. Korvakuppien muistivaahdon päällä oleva neulottu kangas ympäröi korvalehdet miellyttävästi. Näitä luureja voi todellakin pitää päässä huomaamattomasti tuntikausien ajan.

Myös luurien käyttömukavuus on kohdillaan. Oikeassa korvakupissa on musiikin ohjauspainike (toisto/tauko/seuraava kappale), kun taas vasemmassa puhelupainike (vastaa/lopeta/hylkää) ja äänenvoimakkuuden säätönapit. Näppäimet voisivat olla vähän enemmän ulkonevia, mutta niiden positiot ovat onneksi hyvät. Pienen käytön jälkeen peukalot löytävät ne nopeasti. Vasemman kupin pohjassa on lisäksi kolmeasentoinen liukukytkin virranhallintaan ja Bluetooth-pariliittämiseen.

Zone Vibe 100:n ääni on hento ja hellävarainen. Luurit keskittyvät toistamaan puhetaajuuksia erityisen hyvin, joten tuhtia dynamiikkaa ei luonnollisesti kannata odottaa. Se on kuitenkin iloksi todettava, että peruspoppikin soi kuulokkeiden 40 mm elementeistä ihan mukavasti. Musiikkia kuuntelee mielellään, sillä isottelematon ääni ei ryhdy pitkissäkään toistosessioissa rasittavaksi.

Pelit ja striimipalveluista nautittava viihde kuulostavat musiikin tavoin yhtä lailla ihan hyvältä. Elokuvien ja tv-sarjojen huulisynkka on kohdillaan ja Call of Duty Mobilen pelailu sujuu äänen pienestä viiveestä johtuen hyvin. Minkäänlaisia suureellisia fiiliksiä ei ääni synnytä eikä Dolby Atmos herää millään lailla henkiin, mutta tavallinen stereosoundi soveltuu niin rentoon pelailuun kuin hömppäviihteen katseluun.

Äänen suhteen voidaankin todeta, että Zone Vibe 100 toimii kuten on tarkoitettu. Puhelut, Teams-rupattelut sekä muut vastaavat kokouskeskustelut kuulostavat erinomaisilta. Muussa käytössä luurit tekevät tehtävänsä perushyvin.

Pelkkä hyvä äänentoisto ei kuitenkaan tällaisissa kuulokkeissa riitä. Luonnollisesti myös ulospäinkin lähtevän äänen tulee olla tasokasta.

Vasemmasta korvakupista eteen taipuva mikrofoni on onneksi juuri niin pätevä kuin tällaisessa ”toimistokuulokkeessa” kuuluukin. Puhe kulkee eteenpäin hyvin selkeänä ja mikrofoni suodattaa onnistuneesti hälinäisen ympäristön taustaääniä. Puomi mykistyy automaattisesti kun sen laittaa pystyyn, mutta sen keskellä on myös oma mykistysnäppäin. Mykistystilasta tulee selkeä info korville: ”mute on / mute off”.

Zone Vibe 100:n äänenhallinta sujuu Logi Tune -ohjelmistolla. Se on ladattavissa Androidille, iOS:lle, Windowsille sekä macOS:lle.

Logi Tune sisältää ekvalisaattorin lisäksi voimakkuussäätimen käyttäjän oman äänen tarkkailuun (sidetone). Tämä on luonnollisesti hyödyllinen ja jopa tärkeä ominaisuus niin työ- kuin pelikäytössä. Kyseistä voimakkuutta voi säätää nollasta sataan kymmenen prosentin askelin.

Logitech Zone Vibe 100 ei petä lupauksiaan. Kevyet luurit hipovat työkäytössä lähes maagista viiden arvostelutähden rimaa äänen ollessa juuri sopivassa ”puhebalanssissa”. Työskentelyyn iloa tuo myös erinomaisen pitkälle kantava Bluetooth-yhteys; ääni ei pätki edes seinän takana olevaan huoneeseen siirryttäessä. Luurit ovat myös ihan mukavat kolmen arvostelutähden härvelit viihteelle heittäytyessä. Suureellisten toimintaseikkailuleffojen tai -sarjojen ääniraidat eivät saa niskavilloja pystyyn, mutta ”yksinkertaisemmat” filkat ja hömppäsarjat sujuvat korvia rasittamatta.

Nämä ovat kerrassaan erinomaiset työluurit, jotka soveltuvat myös kevyeen pelaamiseen ja viihteeseen.

Logitech Zone Vibe 100 maksaa 119 euroa. Värivaihtoehtoja on kolme: luonnonvalkoinen, grafiitinharmaa ja roosa.

YHTEENVETO:
**** / *****
Erinomaiset työskentelyyn soveltuvat kuulokkeet erittäin hyvin työnsä tekevällä mikrofonilla. Soveltuvat oikein hyvin myös mobiilipelaamiseen ja tusinasalkkarien seuraamiseen.

…ja kahta sekuntia myöhemmin Andrewin hymy hyytyi. Hän kuuli ettei hänen kellonsa näykään webbikamerassa. Kyynel.

Lisää luettavaa