Ihanasti vastaanpaneva – arvostelussa Logitech MX Anywhere 3S

Logitechin Master Series -luokkaan kuuluva MX Anywhere 3S on melkoinen taskuraketti. Se on hieman poikkeavanlaisesti muotoiltu työhiiri, jossa on täysin odottamatonta voimaa.

15.11.2023

Logitech MX Anywhere 3S on tarkalla Darkfield-sensorilla varustettu langaton hiiri. Se on vain 10 cm pitkä ja 6,5 cm leveä korkeuden ollessa hieman alle 3,5 cm. Painoa tällä kaverilla on 94 grammaa.

Sensorin maksimi-DPI on 8 000. Se, mikä on erityisen huomattavaa, on virheettömyys jopa lasipinnoilla – kunhan moisella on paksuutta vähintään 4 millimetrin verran. Alustasta piittaamatonta toimivuutta tukevat pohjassa olevat neljä tassua, jotka liukuvat vaivattomasti lähes kaikilla mahdollisilla pinnoilla. Käyttö sujui erilaisten hiirimattojen lisäksi hyvin myös sohvakankaalla ja pahvilla. Erittäin monikäyttöinen hiiri siis tämän suhteen.

MX Anywhere 3S toimii Bluetoothin lisäksi erikseen hankittavalla Logi-Bolt-USB-donglella. Testeissä käytettiin molempia liitäntätapoja; mitään eroa niiden välillä ei tullut havaittua. Hiiren voi parittaa kolmen eri koneen kanssa laitteen pohjassa olevalla Easy-Switch-kytkimellä.

Tämä on siis poikkeuksellisen pieni hiiri. Etenkin isokätisellä on sen parissa hieman opeteltavaa, joskaan mitenkään ylihaasteelliseksi homma ei muodostunut. Itse asiassa käyttö oli jo parin päivän jälkeen vaivatonta. Ainoastaan sivupinnat aiheuttivat hieman vaikeuksia. Sivujen uurretut kumipintaiset reunat tuntuivat hieman oudoille etenkin peukaloa vasten. Tottumiskysymys tämäkin, mutta se vaati viikon päivät ennen kuin asian kanssa oli sinut.

Näppäimet ovat hiljaiset, niin kuin työhiiressä kuuluukin. Niissä on myös erinomainen tuntuma ja palaute. Hiiren paras piirre on kuitenkin – varsin yllättävästi – rullassa. Ensinnäkin se osaa hypätä ratasmaisesta pyörimisestä vapaalle kunhan sitä vain pyöräyttää vauhdilla. Näin päästään rivejä eteenpäin äärimmäisellä nopeudella. Ehkä vieläkin oivempi piirre on rullan ratasfiiliksen voimakkuuden ohjelmointi. Se voi olla todella hento ja huomaamaton tai todella jäykkä sekä vastaanpaneva. Jäykäksi laitettuna rulla ei ainakaan vahingossa pyörähtele. Voi sentään, olisipa muissakin hiirissä vastaanvanlainen optio!

Tuo rullan kuten peukalonäppäimienkin ohjelmointi hoituu suomenkielisellä Logi Options+ -softalla (Windows/Mac) näppärästi ja nopeasti. Sillä ohjelmoidaan myös Flow’n asettaminen käyttöön – ominaisuus, jolla hiiren käyttö siirtyy tietokoneesta toiseen viemällä pointterin näytön reunaan. Usean tietokoneen omistajille kerrassaan erinomainen työkalu!

Erinomaisen kokonaisuuden kruunaa hyvä akkukesto. Hiiri jaksaa yhdellä latauksella 70 päivää. Ja jos virta pääsee yllättäen loppumaan, saa kiiretilanteissa kolmen tunnin käyttöajan vaivaisella yhden minuutin latauksella.

MX Anywhere 3S on todella pätevä työhiiri. Ja se on itse asiassa ihan ok kevyeen pelaamiseenkin. Kunhan kumipintaisiin sivuihin tottuu, on tuntuma hyvä, näppäimissä jopa todella hyvä. Hiirirullan vaihdettava pyörimisjäykkyys on ominaisuutena aivan loistava, aivan kuten Logi Options+: n mahdollistama useamman koneen Flow-rinnakkaiskäyttö. Kun kyseessä on vieläpä hiljainen vaihtoehto, ovat käytännön asiat enemmän kuin kunnossa.

Vaan vaikka kuinka ihailisi hiiren parhaimpia puolia, on sen hinta kova. Oletko valmis panostamaan työhiireen näin paljon?

Logitech MX Anywhere 3S maksaa 109,90 euroa. Värivaihtoehtoja on kolme: grafiitinharmaa, pale grey ja roosa. Logi-Bolt-USB-dongle maksaa 13,99 euroa.

YHTEENVETO:
****(*) / *****
Kallis, mutta erinomaisesti toimiva ja satunnaiseen pelaamiseenkin soveltuva työhiiri vakavalle käyttäjälle. Hinta pitää sisällään erittäin hyviä ominaisuuksia, joihin kannattaa tutustua.

Galactican putkessa odottava Viper-laivue valmiina laukaisuun.

Lisää luettavaa