Näppärä povitaskunäppäimistö – arvostelussa Logitech Keys-To-Go 2

Helposti kulkeva näppäimistö niin junissa, kahviloissa kuin kallioillakin työskenteleville. Mutta onko se hintansa arvoinen?

04.07.2024

Keys-To-Go 2 on paljon liikkuvalle työskentelijälle tarkoitettu näppäimistö. Vain 222-grammaisena se ei juurikaan repussa paina ja mittojensa (250 * 105 * 8,97 mm) puolesta se sujahtaa melkein mihin pikkuväliin tahansa.

Kahdella valmiiksi asetetulla CR2032-nappiparistolla toimiva näppäimistö on yhteensopiva Android-, ChromeOS-, Windows-, iPadOS-, iOS- ja macOS-alustojen kanssa. Yhteys muodostetaan Bluetoothilla tarvittaessa jopa kolmeen eri laitteeseen samaan aikaan. Ylälaidassa olevilla Easy-Switch-näppäimillä valitaan sitten käytettävä laite.

Keys-To-Go 2 on päällisin puolin näppärän oloinen. Siinä on magneetilla kiinnipysyvä suojakansi, joka kääntyy näppiksen alle. Käytettäessä näppäimet ovat hiuksenhienosti kallistettuna käyttäjää kohti.

Näppäimistön asettelu on persoonallinen. Siitä puuttuu erillinen numeronäppäimistö sekä Ins-, Home-, Del- ja muut norminäppäimistöön kuuluvat ekstranäppäimet. Siinä on kuitenkin numeronäppäinten yläpuolella erikoispainikkeita, jotka toimivat Fn:n avustuksella funktionäppäiminä.

Näppäimissä on sinänsä ihan kelvollinen naputustuntuma. Kyseessä on luonnollisesti kalvokytkimet, joten mitään spektaakkelimaista kokemusta ei kannata tietenkään odottaa. Kalvokytkimiksi fiilis on kuitenkin ihan hyvä ja näppäimien liikerata lähestulkoon olematon.

Nuolinäppäimistä täytyy kuitenkin mutista. Ne ovat ahtaasti oikeaan alanurkkaan ajoitettuja pikkunappeja, kooltaan noin puolet kirjainnäppäimistä. Ne eivät yksinkertaisesti sovellu tehokkaaseen työskentelyyn, mikäli niitä tarvitsee runsaasti. Kyllä niiden kanssa totuttelun jälkeen pärjää, mutta vauhdikkaassa naputtelussa virhelyöntejä tuntui tulevan turhan usein tai sitten sormet hakivat oikeita suuntia selkeästi normaalia kauemmin. Tämä on suuri harmi, sillä muutoin tällä näppäimistöllä kirjoittaa todella nopeasti. Kaupan päälle ääntä tästä ei lähde käytännössä laisinkaan.

Keys-To-Go 2 tarjoaa muutamien muiden Logitechin työskentelynäppäimistöjen mukaisesti erinomaisia ominaisuuksia. Logi Options+ -ohjelmisto (Windows / MacOS) on valmistajansa valttikortti, jolla voi ohjelmoida esimerkiksi ylärivin erikoisnäppäimiä tekemään usean toiminnan sarjoja. Smart Actions on homman nimi, ja se on rutiineja toistaville käyttäjille viimeisen päälle pätevä apuri. Yhdellä näpäytyksellä saa haluamansa ohjelmat auki ja vaikka nettiselaimen avaamaan kaikki lempisivustot omille välilehdilleen. Näppäimistö on myös yhteensopiva Logitech Flow -tekniikkaa käyttävän hiiren kanssa.

Keys-To-Go 2 soveltuu erinomaisesti paljon liikkuvalle työskentelijälle. Kevyessä ja hyvältä tuntuvassa näppiksessä on suorastaan mahtavia ominaisuuksia ja kokonaisuus tuntuu toimivan pienen harjoittelun jälkeen kuin ajatus. Nuolinäppäimissä olisi kuitenkin parantamisen varaa ja illan tullen pieni taustavalaistus olisi tarpeen. Jälkimmäinen on kuitenkin perusteltu ratkaisu, sillä valmistaja on halunnut varmistaa paristojen jaksavan jopa kolmen vuoden ajan ilman vaihtamista. Tähän ei RGB-valoilla yllettäisi.

Hinta kiinnittää kuitenkin pahasti huomiota. 90 euroa pikkunäppiksestä tuntuu hurjalta summalta, ja sitä se myöskin on. Markkinoilla on kuitenkin runsaasti huomattavasti halvempia Bluetooth-näppäimistöjä. Toki Logi Options+ on mitä näppärin apuri, mutta se, onko laite kaikkien eurojen arvoinen, jää käyttäjän harkittavaksi.

Logitech Keys-To-Go 2 maksaa 89,99 euroa. Saatavilla on grafiitin- ja vaaleanharmaat vaihtoehdot sekä ainoastaan iPad/iPhone-laitteille tarkoitettu versio.

YHTEENVETO:
**** / *****
Erittäin näppärä ja ilahduttavilla toiminnoilla varustettu pikkunäppis liikkuvaan työskentelyyn. Pienet nuolinäppäimet ja korkea hinta iskevät kuitenkin kapuloita ainakin toisten potentiaalisten käyttäjien rattaisiin.

Rakas hakukone: onko tuo tomusokerilla päällystetty ihmetys croissant, mantelimuffinssi vai joku eilisen kuivunut pikkupatonki?

Lisää luettavaa