Kevyttä pelaamista hunajakennovalojen kera – arvostelussa Roccat Burst Pro Air -pelihiiri

Roccat otti lompakkoystävällisen pelihiirensä ja teki siitä langattoman samalla hintaa vähän liikaa nostaen.

23.05.2022

Paketistaan avattu Roccat Burst Pro Air on päällisin puolin varsin traditionaalisen näköinen hiiri. Tilanne muuttuu kun se kytketään päälle ja laitteen sisuksista alkaa hehkumaan neljään alueeseen jaetut RGB-valot. Sileän pinnan alta paljastuu hunajakennon rakenne (Roccat Bionic Shell), jonka lävitse Aimo-yhteensopivat valot hehkuvat käyttäjän valinnan mukaisesti.

Burst Pro Air on muotoilultaan symmetrinen, mutta laitteessa on peukalonäppäimet vain oikeakätisille. 81 grammaa painavassa hiiressä on sileä ja erittäin miellyttävä päälipintamateriaali. Kyljissä olevat pienenpienet hunajakennon muotoiset kohokuviot antavat herkkää tuntumaa peukalolle ja pikkurillille. Kyseessä on lähestulkoon huomaamaton mutta yhtä kaikki onnistunut yksityiskohta.

Teknisesti Burst Pro Air tarjoaa kovan luokan rautaa. 19 000 DPI:n optinen sensori (Owl-Eye; pohjautuu PAW 3370) toimii 50 G:n kiihtyvyydellä seurantanopeuden ollessa 400 IPS. Laite on myös Nvidia Reflex -yhteensopiva. Kutakuinkin täydellisiltä tuntuvat Titan Switch Optical -näppäimet kestävät sata miljoonaa klikkiä, joten ihan heti niitä ei tarvitse vaihtaa. Akkukestoksi luvataan sata tuntia, joskaan tämä ei toteudu mikäli hiirulaisen valaistus on vähääkään kirkkaammalla. Säätämällä pääsee kyllä lähelle luvattua lukua, mutta silloin himmenee valojen ohella värejä kaipaavien ilo.

Pohjassa olevat lämpökäsitellyt PTFE-tassut ovat parhaasta päästä. Käyttömukavuus ja liikkeiden virheetön sulavuus olivat pehmeillä hiirimatoilla erinomaista, allekirjoittaneen Logitech G840 XL K/DA -lempimatolla jopa fantastista. Mukavuus ei myöskään kärsi käytännössä ollenkaan vaikka hiiri on latauksessa mukana tulevalla PhantomFlex-kaapelilla. Tämä 1,8-metrinen taipuisa kaapeli on käytössä niin huomaamaton kuin hiiriletku voi vain olla. Sitä ei tosin usein tai paljoa tarvita, sillä jo kymmenen minuutin latauksella saa viiden tunnin käyttöajan.

Roccat Swarm -ohjelmisto (Windows 10 tai uudempi) on myös kehujen arvoinen. Näppäimien ja valojen ohjelmointi, etäisyyshallintayksikön asetus sekä muut tärkeät asetukset saa säädettyä sen avulla vaivattomasti ja nopeasti. Laitteessa on muisti viidelle eri profiilille. Koska Swarm tukee tämänkin hiiren kohdalla Easy-Aim-toimintoa, on harmi, ettei Burst Pro Airissa ole peukalonappien vieressä sille soveltuvaa omaa näppäintä. Niin, ainahan sitä pitää jostain motkottaa.

Yhteys käytettäviin laitteisiin hoidetaan joko 2,4 GHz:n Stellar-teknologialla (USB-dongle) tai Bluetoothilla (5.2). Laitteen pohjassa on kytkin kumpaa käytetään. Molemmat liitäntätavat osoittautuivat luotettaviksi, joskin pelikäytössä keskityttiin luonnollisesti Stellariin. Hyötykäyttö sujui Bluetoothilla muitta mutkitta.

Roccat Burst Pro Air on todella miellyttävä hiiri. Koonsa puolesta se voi olla pikkuriikkisen liian pieni isommille käsille, joten testaus ei ole pahitteeksi. Toimivuus on joka tapauksessa tämän rotan kohdalla erinomaista ja luotettavaa. Sisältä roihuavien RGB-valojen paljastama hunajakennon rakenne ei varmastikaan kaikkia silmiä miellytä, mutta pöytänsä pimeänä pitäviä tällä seikalla ei ole merkitystä. Hintaa on neljäkymmentä euroa langallista 16 000 DPI:n Burst Pro -hiirulaista enemmän ja se on kyllä hitusen liikaa. Lisäksi oman Easy-Aim-näppäimen puuttuminen voi häiritä toisia pelaajia. On siis pitkälti käyttäjästä kiinni, soveltuuko tämä omassa käytössä ykköshiireksi. Tekniikasta se ei kuitenkaan ole kiinni.

Roccat Burst Pro Air maksaa noin 100 euroa. Hiirtä on saatavilla mustana ja valkoisena.

YHTEENVETO:
**** / *****
Erittäin hyvältä tuntuva ja pätevällä softalla toimiva perushiiri, joka tekniikan osalta pärjää pelikilpailuympäristöissäkin.

Hunajakennojen sisällä päivystää pari humanoidia.

Lisää luettavaa