Pelipöydän kevyt kiituri – arvostelussa HyperX Pulsefire Haste 2 -pelihiiri

HyperX:n uutuushiiri on taivas kaikille numeronikkareille. Mutta sopiiiko se muille kuin lukuja tuijottaville?

11.05.2023

Vuoden 2020 lopulla julkaistusta langallisesta HyperX Pulsefire Haste -hiirestä on tullut uusi versio. Paracord-johto on edelleen paikoillaan, vaan aika lailla kaikki muu onkin sitten muuttunut. Ja onpa kaapelikin itse asiassa vaihtunut HyperFlex 2 -malliseksi.

Vaivaisella 53-gramman painollaan ultrakevyeen hiiriluokkaan kuuluva Pulsefire Haste 2 lätkii tauluun melkoisia numeroita. Niihin kuuluvat sata miljoonaa klikkiä kestävät päänäppäimet, 26 000 DPI ja jopa 8 000 hertsin päivitystaajuus (polling rate). Kaikki luvut tykittävät edellisen mallin vastaavat selvin numeroin.

Mutta eivät konepellin alla jylläävät lukemat ole ainoita muutoksia. Hiiren ulkoasu on nimittäin vaihtunut ”reikäjuustosta” tasapintaiseen. Näin ollen Haste 2 muistuttaakin enemmän perinteisiä pelihiiriä.

Aloitetaan paketista. Siinä tulee itse hiiren lisäksi sivuihin ja päänäppäimiin asetettavat pitoteipit sekä pohjaan iskettävät erittäin vähäkitkaiset PTFE-tassut. Mukana tulevaa ohjekirjaakin kannattaa vilkaista, etenkin jos haluaa vaihtaa hiiren päivitystaajuutta ilman NGENUITY-ohjelmistoa. Teipit ja tassut ovat mainioita ”apuvälineitä”, mutta onneksi ne ovat myös vapaaehtoisia vaihtoehtoja. Niistä tykkäävät ottakoon ne käyttöön.

Yhdistäminen tietokoneeseen on puhdasta plug’n’playta, joskin mikäli haluaa uudesta pelikaveristaan kaiken irti, on HyperX:n NGENUITY-ohjelmiston (Windows 10 tai uudempi) lataaminen pakkojuttu. Sillä saa valittua kaikki hiiren optiot aina useista eri virkistystaajuuksista (seitsemän eri vaihtoehtoa välillä 125 – 8 000 Hz) nostokorkeustoimivuuteen (lift-off distance, 1 tai 2 mm) ja rullassa olevan RGB-valon väritykseen. Luonnollisesti softalla hoidetaan myös firmware-päivitykset. Se, mikä miellyttää kaikista eniten, on NGENUITY-ohjelmiston nopeus sekä vaivattomuus.

Kuten jo alun numerohuutelussa tuli selväksi, on Pulsefire Haste 2:n virkistystaajuus vetänyt melkoiset kofeiinisantsit. 8 000 hertsin maksimiasetus on paljon, eikä vastaavanlaisia hiirulaisia ole markkinoilla kovinkaan montaa. Ilman NGENUITY-softan käyttämistä käytössä on 8 000 Hz:n lisäksi 1 000 Hz, joka on pelihiirien yleisesti tunnettu ja käytetty maksimilukema.

Heti käyttöön ottamisen jälkeen on selvää, että Pulsefire Haste 2 on todella nopea vipeltäjä. Hiiren keveys ja sen pohjatassujen mahdollistama liikkumisvauhti muodostavat lähestulkoon sensaatiomaisen fiiliksen. Kaiken lisäksi korkeimmat mahdolliset virkistystaajuudet (4 000 & 8 000 Hz) tuntuvat molemmat tuovan liikkeeseen omanlaista herkkää tuntumaa. Ainoa sopiva sana kuvailemaan fiilistä on virheetön. Korkeat taajuudet vievät kuitenkin selkeästi enemmän prosessoritehoa kuin tavanomainen 1 000 Hz, joten sillä varauksella pelaamaan.

Ohjelmoitavat peukalonäppäimet tekevät täydellisesti sen mitä käsketään. Myös niiden positio on erinomainen. Miljoona klikkiä kestävät päänäppäimet ovat myös mainioita, joskin niissä on allekirjoittaneen mieleen hitusen liian kova vastus ja ennen kaikkea liian kova klikkiääni. Kovinkaan hiljaisesti ei tällä hiirellä pysty pelaamaan.

Siinä missä hiiren toimivuus on hyvällä tolalla, niin on myös hiiren lähestulkoon symmetrinen muotoilu. Kämmen sekä peukalo asettuvat oikeakätiselle kauniisti paikoilleen. Myös vasenkätiset pärjäävät tämän parissa, mitä nyt peukalonäppäimet muuttuvat pikkurillinapeiksi. Käsi ei tunnu hikoilevan hiiren päällä ja tuntuma kättä vasten on suorastaan upea.

HyperX Pulsefire Haste 2 on hinnaltaan ja ulkonäöltään varsin kesy pelihiiri, jonka pinnan alta paljastuu kuitenkin melkoinen peto. Hiiren toiminta on suorastaan taivaallista. Fantastinen nopeus ja ihanan sulava liikkuminen erilaisilla hiirimatoilla ja pinnoilla ei jätä mitään toivomisen varaan. Ainoa miinus tulee päänäppäimien kovasta äänestä, joka tekee monijäsenisissä perheissä yöpelaamisesta mahdotonta. Tästä johtuen jää täydet tähdet saamatta.

Ne, jotka nauttivat tehokkaan tactile-tuntuman lisäksi hyvin selkeästä äänipalautteesta: tämä on teille todennäköisesti viiden tähden valio!

HyperX Pulsefire Haste 2 maksaa noin 70 euroa. Se on saatavilla mustana sekä valkoisena.

YHTEENVETO:
**** / *****
Päänäppäimiltään äänekäs, mutta toimivuudessaan ja mukavuudessaan huikea pelihiiri. Ultrakevyt-luokan parhaimmistoa.

Juuri nahkansa luonut hiiri on uljas näky!

Lisää luettavaa