Ilmoitus: Parhaat pelien tilauspalvelut

Pelien digitaalinen ostaminen on arkipäivää niin PC kuin konsolipuolellakin. Uusin nouseva trendi on tilaukseen perustuvat palvelut.

25.09.2018

[ILMOITUS] Peliteollisuus on viime vuodet toden teolla siirtynyt pois fyysisten medioiden käytöstä. Tämä alkoi PC -puolella jo vuosituhannen alussa ja uudet konsolisukupolvet ovat tuoneet mukanaan yhä kokonaisvaltaisempia tapoja ostaa pelejä täysin digitaalisesti. Uusin iteraatio tästä ovat kiinteään tilaukseen perustuvat palvelut, jossa muuttuvaa pelikirjastoa voi pelata mielensä mukaan kuukausi- tai vuosimaksua vastaan.

Me lainavertailupalvelu Matchbankerilla rakastamme pelaamista ja toimistostamme löytyy tällä hetkellä PS4 -konsoli ja erityisesti Rocket League on kestosuosikkimme. Voit hakea lainaa heti osoitteessa lainaa-helposti.fi ja myös lukea asiantuntijamme vinkit vastuulliseen lainanottoon sekä taloudestasi huolehtimiseen.

Sinulla ei todennäköisesti ole varaa tai kiinnostusta käyttää useampaa kuin yhtä tai kahta pelikirjastoa. Tarjontaa on nykyään kuitenkin erittäin paljon, joten keräsimme nämä palvelut, joista saat varmasti rahallesi vastinetta.

Playstation Plus

Aktiivinen Playstation Plus -tilaus on jo vaatimus useimmille PS4 verkkopeleille, mutta saat rahoillesi vastinetta kuukausittaisten ilmaisten pelien muodossa. Vielä muutama vuosi sitten tarjonta oli luvattoman heikko, mutta nyt tarjonnasta löytyy myös kohtuullisen uusia AAA-luokan pelejä. Monen harmiksi Vita ja PS3 sisältö eivät ole enää mukana ensi vuodesta eteenpäin.

Voit tehdä tilauksesi 1, 3 tai 12 kuukauden kestoisena, vuoden sopimuksen ollessa luonnollisesti kuukausitasolla edullisin vaihtoehto. Uudet asiakkaat saavat myös 14 päivän ilmaisen kokeilujakson.

Xbox Live Gold

Yksi konsoleiden ensimmäisiä verkkokauppa-alustoja, joka on pysynyt relevanttina jo vuosia. Tilauksen mukana tulevien “ilmaisten” pelien laatu on kuitenkin heikentynyt tuntuvasti, erityisesti kilpailijoihin verrattuna. Alkuperäisten Xbox Onen ja PS4 julkaisun aikaan oli Xbox Live Gold tilaus selvästi sisällöltään kilpailijaansa edellä. Nyt osat ovat kuitenkin hitaasti muuttuneet.

Tarvitset edelleen Live Gold tilauksen verkkopelaamiseen, kuukausimaksun ollessa muutaman euron edullisempi Playstation Plussaan verrattuna. Microsoft tarjoaa myös mahdollisuuden vuoden kestoiseen tilaukseen.

Xbox Game Pass

Xbox Game Passilla saat rajoittamattoman pääsyn reiluun sataan Xbox One ja Xbox 360 -peliin. Lisäksi Game Pass -jäsenet saavat erilaisia tarjouksia Xbox One -peleistä, lisäosista sekä pelien sisäisissä kaupoissa ostettavista esineistä. Kyseessä on Sonyn Playstation Nowia vastaava palvelu, mutta Sonyn alusta ei ole vielä virallisesti saatavilla Suomessa.

Windows 10 -tietokoneilla on mahdollista pelata myös tilaukseen kuuluvia Xbox Play Anywhere pelejä.

EA Access

EA Access -tilauspalvelulla pääset pelamaan lukuisia EA:n pelejä. Pelikirjasto kattaa yli 50 peliä, jonka lisäksi pääset kokeilemaan uusia EA pelejä ennen niiden julkaisua ja saat pienen alennuksen digitaalisista EA-ostoista. Palvelu on huomattavasti edullisempi kuin laitevalmistajien omat vekkopelipalvelut, joten kattavan pelikirjaston ansiosta saat rahallesi paljon vastinetta. Palvelu on saatavilla vain Xbox Onelle.

Utomik

Utomik on eräänlainen PC-pelien Netflix, mutta pelejä ei kuitenkaan täysin striimata, vaan ne asennetaan osin omalle koneelle. Erona siis Steamiin on, että pääset kuukausimaksua vastaan käsiksi koko satojen pelien kirjastoon. Utomikin kehittämä teknologia mahdollistaa pelaamisen aloittamisen nopeasti, jo samanaikaisesti pelin latauksen kanssa.

Pelikirjasto koostuu pääosin hieman vanhemmista peleistä sekä mobiilialustoille suunnatuista julkaisuista, mutta mikäli haluat pelata satoja vanhempia pelejä edullista kuukausimaksua vastaan, on Utomik tutustumisen arvoinen.

Lisää luettavaa