Ilmoitus: Mietityttääkö pelikoneen rahoitus? Vertaile pikalainat ja säästä

Pelikoneiden hinnat voivat koitua toisinaan haasteeksi. Ei hätää, helpotusta ostoksiin on saatavilla, kunhan teet sen fiksusti.

19.12.2022

Mainos: BonusPanda

Unelmana pelikone

Pelikoneen valinta ei aina ole aivan yksinkertainen tehtävä. Pelikoneet sisältävät yleisesti parempaa näyttögrafiikka prosessoreiden ja ohjainten muodossa, mikä tekee niistä astetta kalliimpia perinteisiin koneisiin nähden. Yleisen hintatason lisäksi, pelaaja joutuu usein myös puntaroimaan ostaako edullisinta, joka sekin vaatii investointeja, vai kannattaisiko kerralla ostaa paremmin varusteltu kone, joka takaa paremman pelikokemuksen ja sen myötä mahdollisia muita etuja.

Tarvitessasi ylimääräistä rahoitusta koneen ostoon, on siis hyvä huomioida tarkoin, mikä olisi edullisin vaihtoehto ja millä ehdoin unelmien pelikoneeseen on mahdollista päästä käsiksi. Huolellinen selvitys ja lainojen vertailu auttavat tässä asiassa. Seuraavaksi muutama vinkki, jolla pääset alkuun.

Selvitä pikalainan takaisinmaksuajat ja todellinen vuosikorko

Pikalainoihin eli pikavippeihin liittyy toisinaan ennakkoluuloja, joilla ei ole todellista arvoa. Toki pankki hyötyy lainanotosta, mutta se ei poista sitä faktaa, että järkevä lainanottaja hyötyy siitä myös. Olitpa sitten ahkera pelien kuluttaja tai haaveilit ammattipelaajan urasta, koneen hankinta lisärahoituksella ei siis ole kohdallasi ollenkaan huono vaihtoehto, kun tiedät, mihin olet ryhtymässä.

Verrattuna moniin muihin lainalla rahoitettaviin tuotteisiin, pelikoneen kustannukset pyörivät vielä mukavan siedettävällä tasolla, jolloin pikalainan takaisinmaksun ei pitäisi koitua ongelmaksi. Lainoja myöntäviltä sivustoilta pääset helposti kokeilemaan, mitä kunkin hintainen kone tulisi suurin piirtein maksamaan kuukautta kohden, kun vaihtelet takaisinmaksuun käytettävää aikaa. Muista kuitenkin, että mitä nopeammin maksat lainasi takaisin, sitä halvemmaksi se sinulle tulee.

Pikalainassa korot on se mittari, jolla lainakustannuksia mitataan. Nimelliskorko liukuu 4 prosentista 20 prosenttiin, riippuen pankista ja hakijaprofiilistasi. Vuosikorko puolestaan yhdistää kaikki lainaan liittyvät lisäkulut yhteen, nimelliskoron mukaan lukien. Tästä syystä, helpoin tapa päästä lainantarjoajien hintatasoon kiinni, on seurata todellista vuosikorkoa.

Voitko hakea lainaa? Hakijan yleisimmät kriteerit

Täysin itsenäisesti korkoja ei tarvitse vertailla, eikä pystykään, sillä lopullisen laskelman saat vasta, kun haet pankilta lainaa. Laina tehdään aina yksilökohtaisesti henkilön taustatietoihin ja maksukykyyn perustuen. Yleisin kriteeri koskee ikää, jonka vähimmäisedellytys on yleisimmin määritelty 20 tai 22 vuoden tasolle. Joissain harvoissa pikalainoja myöntävissä nettipankeissa ikäraja voi olla 18 vuotta, joka on laissa määrätty minimivaatimus.

Iän lisäksi tärkeä kriteeri pikalainan ottajalle on säännölliset ansiotulot ja nuhteeton maksuhistoria. Tulot on määritelty minimissään noin 7200 euron vuositasolle, eikä rekisterissä tulisi näkyä maksuhäiriömerkintöjä, ei edes siinä tapauksessa, että ne jo kokonaan pois maksettu. Varsinaisia vakuuksia et pikalainan ottamiseen tarvitse, joten jos nämä ja muutama muu ehto täyttyvät, voit lähteä hakemaan lainatarjousta.

Kilpailutuksen ABC

Pikaisesta etuliitteestä huolimatta pikalainapäätöksen teossa ei ole syytä hätiköidä. Tee siis päätös aina harkiten ja eri vaihtoehtoja punniten, sillä lainatarjousten pyytäminen itsessään on helppo ja nopea prosessi. Parhaiten vertailu tapahtuu lainoja kilpailuttamalla, niitä varten suunnitelluilla sivustoilla. Bonuspanda.comissa voit vertailla vakuudettomia pikalainoja tarjoavia rahoituslaitoksia.

Kun olet selvittänyt sopivan lainasumman ja suurin piirtein hahmottanut takaisin maksettavan kuukausierän tasolle, joka ei vedä budjettiasi liian tiukalle, voit lähteä täyttämään lainahakemusta vertailusivustolle. Sivusto välittää hakemuksesi lukuisille eri pankeille, jotka lähettävät tarjouksensa sähköpostiisi. Tarjousten odottelussa kannattaa olla malttia, jotta saat varmasti kaikki laskelmat haltuusi. Käy tarjoukset huolellisesti läpi, jotta ymmärrät jokaisen kohdan. Päätöksen tehtyäsi saat rahat tilillesi korkeintaan kahden pankkipäivän kuluessa.

Lisää luettavaa