Ilmoitus: Kulutusluotto kannattaa kilpailuttaa – vertailemalla selvää säästöä

Kulutusluotto on kertaluontoinen laina, joka voi olla joko vakuudellinen tai vakuudeton. Vakuudetonta kulutusluottoa on helppo hakea ja se onnistuu täyttämällä hakemuksen netissä. Kulutusluottoa hakevan tulee omata säännöllisiä tuloja, olla vähintään täysi ikäinen ja omata moitteeton historia raha-asioissa.

07.03.2023

Mainos: Omalaina.fi

Eri pankit ja rahoituslaitokset voivat tarjota kulutusluottoja hyvin erilaisilla koroilla. Kulutusluotto kannattaakin aina kilpailuttaa, jotta voi varmistua siitä, että saa lainan, jonka korot ja kulut ovat edullisimmat. Lainan voi kilpailuttaa itse pyytämällä tarjouksia useista eri paikoista tai lainanvälittäjän kautta. Lainanvälittäjät, kuten omalaina.fi, kilpailuttavat lainatarjoukset sinun puolestasi. Näin saat useita tarjouksia täyttämällä vain yhden hakemuksen.

Mistä kulutusluoton kustannukset koostuvat?

Kulutusluoton kustannukset koostuvat koroista ja mahdollisista muista kuluista. Lainan koron voi ajatella olevan lainanmyöntäjän palkkio siitä, että sinulle on lainattu rahaa. Eri rahoituslaitokset voivat tarjota kulutusluottoja hyvin erilaisilla koroilla. Korko määräytyy yleensä sen riskin perusteella, minkä lainanmyöntäjä katsoo ottavansa lainatessaan sinulle rahaa. Mitä suurempi riski, sitä suurempi korko. Samoin mitä pienemmäksi riski katsotaan, sitä pienemmällä korolla lainaa tarjotaan.

Lainanmyöntäjien kriteerit riskien määrittämiseksi voivat kuitenkin poiketa toisistaan, joten eri rahoituslaitosten tekemien lainatarjousten korot voivat poiketa toisistaan.

Korkojen päälle saatetaan veloittaa myös muita, kuluja kuten esimerkiksi lainan avauspalkkio tai erilaisia tilinhoitomaksuja. Lainoja vertaillessa tulisikin ennen kaikkea katsoa todellista vuosikorkoa, jossa myös nämä on otettu huomioon.

Kilpailuttaminen kannattaa

Kun alkaa harkitsemaan kulutusluottoa, kannattaa eri pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjoukset ehdottomasti kilpailuttaa. Mikäli lainaa ei kilpailuta, ei voi koskaan tietää, mikä olisi ollut edullisin lainatarjous. Erityisesti pitkän laina-ajan kuluessa on mahdollista säästää parhaimmillaan jopa tuhansia euroja sillä, että löytää korkojen ja muiden kulujen osalta edullisimman lainatarjouksen.

Kulutusluottoa maksetaan takaisin kuukausierän muodossa. Kuukausittaisella lyhennyksellä maksetaan tietysti lainan pääomaa pois, mutta myös aiemmin mainitut korot ja kulut. Mitä matalampi korko lainassa on ja mitä vähemmän muita kuluja veloitetaan, sitä pienempi kuukausittainen maksuerä tulee olemaan. Jos lainan korko on taas hyvin korkea, maksuerä tulee olemaan suurempi. Siksi laina kannattaakin ehdottomasti kilpailuttaa.

Lainanvälittäjä auttaa vertailussa

Lainanvälittäjät eivät itse myönnä lainaa eivätkä osallistu päätöksentekoon, vaan auttavat lainaa harkitsevia asiakkaita löytämään korkojen ja kulujen osalta edullisimman lainatarjouksen. Lainat voi kilpailuttaa itse, mikä tarkoittaa sitä, että joutuu lähettämään erikseen hakemuksen jokaiselle kiinnostavalle pankille ja rahoituslaitokselle, tai käyttää kilpailuttamisessa apuna lainanvälittäjää.

Lainanvälittäjät toimivat netissä, ja asiakkaan kannalta riittää, että heidän sivuillaan täyttää yhden hakemuksen. Hakemus lähetetään lukuisille eri rahoituslaitoksille, jotka tekevät asiakkaalle lainatarjouksia. Näin on mahdollista saada yhdellä hakemuksella useita yksilöllisiä lainatarjouksia ja valita sen jälkeen niistä itselleen sopivin.

Kilpailuttamalla löydät helposti edullisimman kulutusluoton. Vertaile eri rahalaitosten tarjoamia vaihtoehtoja, jotta voit tehdä taloudellisesti järkevimmän päätöksen. Vain kilpailuttamalla ja vertaamalla on mahdollista löytää paras vaihtoehto ja lainanvälittäjä auttaa sinua siinä.

Lisää luettavaa