The Order: 1886 -pelin ohjaaja möläyttää: Ei siitä pelaamisesta eroonkaan pääse!

Pleikkarin yksinoikeuspelin ohjaajaa eivät taida paljon pelit kiinnostaa.

01.10.2014

Harva peli on saanut niin paljon kritiikkiä osakseen pelkän demoversion perusteella kuin The Order: 1886. PlayStation 4:n yksinoikeuspeli ilmestyy 20. helmikuuta 2015, mutta jo nyt peliyhteisö on langettanut ensimmäiset tuomionsa. Aiemmin raportoimme parista karummasta arviosta, mutta nyt kortensa kantaa kekoon International Business Timesin toimittaja Ben Skipper.

Itse arviota kiinnostavampi on kuitenkin lainaus, jolla Skipper aloittaa juttunsa. The Orderin ohjaaja Dana Jan nimittäin möläytti keväällä melkoisen sammakon puhuessaan pelin elokuvallisuudesta ja tarinasta:

”Mielestäni tarina ja grafiikka ovat tärkeitä prioriteetteja,” Jan kertoi CVG:lle. ”Pelattavuus on jotain sellaista… Se on peli, me teemme pelejä, ei siitä eroonkaan pääse.”

Tarkkaanottaen Jan käyttää ilmausta ”can’t get around it”, eli hän harmittelee, ettei pelaamista voi peliä tehdessä kiertääkään. Ei kerro kovin hyvää pelistä, jos projektin johtaja suhtautuu itse pelisisältöön noin yliolkaisesti. Onko odotettavissa siis kaunis ja elokuvallinen peli, jota kukaan ei jaksa pelata?

Ben Skipper torppaakin The Orderin demon perusteella ”Sonyn sieluttomaksi vastineeksi Gears of Warille.” Aiempien kriitikoiden tapaan hän haukkuu etenkin pelin tylsää ja hidasta pelattavuutta, sekä kankeaa tekoälyä.

Koska The Order: 1886 vaikuttaa tarinan ja maailman kannalta hyvinkin kiehtovalta peliltä, toivomme, ettei Dana Janin asenne edusta koko tekijätiimin mielipidettä, ja että demoversio antoi lopputulosta huonomman vaikutelman pelaamisesta. Totuus selviää kuitenkin vasta helmikuussa.

Lisää luettavaa