Huonoja uutisia kuolleen vastustajan nöyryyttäjille: ’Teabagging’ estetty suositussa FPS-pelissä

PlanetSide 2 pelissä ei enää voi kyykkiä kuolleen vihollisen ruumiilla.

02.10.2014

Teabagging-nimellä tunnettu ilmiö on tiettävästi ensimmäistä kertaa estetty FPS-pelissä. Gamer Headlines raportoi, että suosittu PC-räiskintä PlanetSide 2 on estänyt teabaggingin tuoreessa päivityksessä.

Sony Online Entertainment on estänyt kuolleen vastustajan nöyryytyksen vuonna 2012 julkaistussa FPS-pelissä kutsuen tekoa ”seksuaaliseksi pahoinpitelyksi” (eng. sexual assault). SOE:n yhteisövastaava totesi kommentissaan:

”…jos ruumiin seksuaalinen pahoinpitely on olennainen osa pelikokemustasi, tämä ei välttämättä ole oikea peli sinulle.”

Niille, jotka eivät räiskintäpelien slangia tunne kerrotakoon, että teabagging viittaa kivesten asettamiseen toisen osapuolen kasvoille. Monet FPS-pelaajat simuloivat tätä nöyryyttävänä pidettyä elettä kyykkimällä muutamaan kertaan tappamansa vastustajan ruumiin päällä. Useimmissa peleissä kuollut vastapelaaja ehtii toki nähdä aktin ennen henkiinheräämistään.

Gamer Headlinesin kokoamien palautteiden mukaan ainakin osa pelaajista pitää teabagging-estoa ylireagointina. Monet ovat nostaneet myös esiin eston tuomia pelillisiä ongelmia, sillä kyykistyminen ja kyykystä nouseminen ovat nyt selkeästi vaikeutuneet tapetun vastustajan lähimaastossa. Voi käydä esimerkiksi niin, että pelaaja yrittää palata suojaan, mutta peli tulkitsee tämän teabaggingiksi ja estää häntä kyykistymästä.

Olipa kyykkimisen esto sitten yliampuva reaktio tai ei, on mielenkiintoista nähdä, tuleeko tästä uusi trendi FPS-peleissä vai tuleeko PlanetSide 2:sta vain ylisensuroitu kummajainen. Peli tulee myöhemmin tänä vuonna ilmestymään myös PlayStation 4:lle, joten odotamme mielenkiinnolla tullaanko teabagging estämään myös pelin konsoliversiossa.

Kuvassa Simpsonit-sarjan kohtaus, jossa Homer nöyryyttää vastustajaansa kovasti Haloa muistuttavassa pelissä.

Lisää luettavaa