Ensi vuoden uutuusroolipelistä luvataan ”post-post-apokalyptista leikkikenttää”

PS4-peli Horizon Zero Dawn kuulostaa erittäin lupaavalta.

Horizon Zero Dawnista ei vielä ole pidetty suurta meteliä, mutta siitä saattaa tulla yksi ensi vuoden kiinnostavimpia pelijulkaisuja etenkin roolipelaajille. PlayStation 4:llä yksinoikeudella ilmestyvässä toimintaropessa pelataan metsästäjällä postapokalyptisessa maailmassa, jota asuttavat valtavat mekaaniset dinosaurukset.

Pelin takaa löytyy Killzone-sarjasta tunnettu Guerrilla Games, joka on nyt ensi kertaa kehittämässä roolipeliä. Tuhannen vuoden päähän tulevaisuuteen sijoittuvan Horizon Zero Dawnin roolipelielementtejä on verrattu sekä Assassin’s Creediin että Skyrimiin, ja avoin pelimaailma tulee olemaan suuri.

”Tavoitteemme ei ole koskaan ollut tehdä suurinta mahdollista maailmaa, koska pelissä ei lopulta ole kyse siitä,” kertoo studiojohtaja Herman Hulst DualShockersin mukaan. ”Siinä on kyse laadukkaasta matkasta ja laadukkaasta taktisesta kamppailusta koneita vastaan.”

Hulst lupaa kuitenkin, että maailma tarjoaa ”tuntikausiksi tutkittavaa” ja kutsuu peliä ”post-post-apokalyptiseksi leikkikentäksi”. Peli tulee sisältämään myös tarkkaan suunnitellun heimojärjestelmän, joka määrittelee kuinka eri heimot suhtautuvat toisiinsa ja kuinka pelaaja voi suhtautua niihin.

Horizonin vahvuus on mielestäni siinä, että kaikella pelissä on tarkoitus. Kaikki on koherenttia,” Hulst toteaa.

Horizon Zero Dawn ilmestyy ensi vuonna, mutta tarkemmasta julkaisuajankohdasta ei vielä ole tietoa.

Lisää luettavaa