Yhdysvaltain armeija lopettaa yhden tunnetuimmista ja kritisoiduimmista rekrytointityökaluistaan

America's Army siirtyy tänä keväänä aktiivisesti ylläpidetystä pelistä menneen maailman jutuksi.

09.02.2022

Näin on yksi kiintoisa projekti Yhdysvaltain armeijassa saamassa päätöksensä. Vuonna 2002 lanseeratun America’s Army -pelin julkiset serverit ja ylläpitäminen lopetetaan keväällä. Kohtalon hetki koittaa 5. toukokuuta. Asiasta kertoo PCGamer.

America’s Army oli keskeliäs ja menestyksekäs työkalu Yhdysvaltain armeijan rekrytoinnissa. Peliä markkinoitiin keinona kokeilla, voisiko oikea sotilaan ura tuntua kiinnostavalta vaihtoehdolta. Peliä pelattiin samaan FPS-tyyliin kuin esimerkiksi Battlefield– ja Call of Duty -nimikkeitä, mutta armeijapelissä pyrittiin realistisempaan lähestymistapaan. America’s Armyn nykyversio Proving Grounds julkaistiin virallisesti vuonna 2015.

Pelin pystyi lataamaan ilmaiseksi, ja se pärjäsi peliarvioissa melko hyvin. Proving Groundsin Metacritic-lukema on 82 pistettä sadasta, eli ei yhtään hullummin. Peli keräsi kehujen lisäksi kritiikkiä sotimisen viihteellistämisestä ja armeijauran markkinoimisesta alaikäisille. Muun muassa sotaveteraanien Veterans for Peace -järjestö kampanjoi America’s Army -turnauksia vastaan huomauttamalla, että todellinen sota on kaukana hauskasta ajanvietteestä.

Lisää luettavaa